onsdag 20. juli 2011

Sentrale hovedføringer i vårt program

Einar Kvalvaag har gjennom innlegg i Brønnøysunds Avis stilt spørsmål til politikerne om kostnader og finansiering av kulturhus, og hva de forskjellige partiene vil prioritere.



Brønnøy Høyre har gjennomført en omfattende prosess med utarbeidelse av program for kommende periode og i siste medlemsmøte ble det vedtatt et program med følgende hovedføringer:

■Brønnøy Høyre ønsker aktivt å medvirke til at Brønnøy Kommune blir en enda bedre kommune å bo og arbeide i. Vi ønsker at Brønnøy Kommune skal være en ja-kommune som aktivt bidrar og stimulerer til vekst og utvikling til det beste for innbyggerne, samtidig som flere flytter til kommunen.

■Vi vil arbeide for å utvikle Brønnøysund som et levende og livskraftig regionssenter, med økt handel, gode kommunikasjoner, register i sentrum, kulturhus, kongresshotell, gjestemarina og havnepromenade. Videre vil vi arbeide for gode stedsutviklingstiltak i Hommelstø, Toft og Trælnes.

■Vi ønsker kunnskap i skolen og en skole der alle utvikler seg.

■Vi ønsker kvalitet i omsorgen gjennom utbygging av distriktsmedisinsk senter og sykehjem i Brønnøysund og omsorgsboliger på steder i kommunen der det er behov.

■Vi ønsker et utstrakt privat/offentlig samarbeid som gjør det mulig å realisere flest mulig av ønskene og behovene. F.eks ønsker vi primært utbygging av barnehageplasser/kulturhus i regi av, eller i samarbeide med private for å muliggjøre utbygging av idrettshall på Salhus og heldøgns omsorgsboliger i Hommelstø samt andre viktige tiltak innen skole og helse/omsorg.

■Brønnøy Høyre ønsker også å sikre en kommunal drift og forvaltning som gjør at eiendomsskatten avvikles i kommende valgperiode.

Kulturhus bør etter vår oppfatning best kunne realiseres gjennom et privat/offentlig samarbeide der kommunen bidrar med attraktiv tomt, og gjennom dette bidraget sikrer seg en god bruksrett til kulturhuset. Utbyggingen bør fortrinnsvis skje koordinert med utbyggingen av Brønnøysundregistrene og konferansehotell for å sikre flerbruk og gode driftsøkonomiske løsninger. Det finnes en hel rekke gode argumenter for denne løsningen og i tillegg er den i god Høyreånd et fornuftig samarbeid mellom private og det offentlige.

Paul Birger Torgnes