tirsdag 16. august 2011

Besøk fra Stortinget

Besøk hos Brønnøysundregistrene (f.v. Frank Bakke-Jensen,
Paul Birger Torgnes, Erik Fossum og Ketil Ingebrigtsen)
Mandag 15. august hadde vi besøk av stortingspolitiker Frank Bakke-Jensen. Vi var på 3 bedriftsbesøk.
Først fikk vi presentert solskinns-historien om oppbyggingen av Brønnøysundregistrene. Han så det store potenisalet som ligger i muligheter for ytterlige ringvirkninger for kommunen med at vi har en verdensledende registerenhet lokalisert i kommunen.

Deretter gikk turen til Brønnøy havn hvor vi ble godt tatt imot av havnefogd Sølvi Kristoffersen og foretakets leder Sture Walstad. Vi fikk nok engang presentert kampen om å få på plass Brønnøyleia, forbindelsen mellom ytre- og indre seilingsled på Sør-Helgeland. Overraskelsen var stor hos oss når vi idag ble kjent med at den faktisk var tatt ut av NTP og Kystverkets handlingsplan for 2010 - 2019. Dette er en sak det har blitt jobbet med i over 40 år, og utallige statsråder og statssekretærer har fått den presentert og lovet å ta saken videre. Dette er en viktig sak for Helgeland som må gripes fatt i og få på rett spor igjen.

Siste bedriftsbesøket var hos Norsk Havbrukssenter med omvisning i anlegget.
Medlemsmøte på Ritz
Dagen ble avsluttet med medlemsmøte hvor Bakke-Jensen fortalte om sin erfaring med å tro han bare var listefyll til å ende opp som kommunestyrepolitiker. Alle gikk fra møtet klar til å gjøre sin innsats for å bli valgt inn som kommunestyrepolitiker som ønsker å utvikle Brønnøy positivt fremover til beste for kommunens innbyggere og næringsliv.


Margunn Ebbesen
mobil 90 66 02 96