lørdag 27. august 2011

Landbruk og arealforvaltning

Brønnøy Høyre ønsker gjennom lokal påvirkning å jobbe blant annet for en bedring og styrking av Landbruksfondet i kommunen, slik at hver enkelt som aktivt ønsker det kan benytte seg av de midler som til en hver tid er tilgjengelig. 

Landbruksfond og arealforvaltning
For å sikre kommunens forvaltning av landbruk og skogbruk bør landbruksfondet brukes aktivt. I kommunens landbruksforvaltning bør det legges opp til å få dyrket opp mer nytt areal til fôrproduksjon. Eiere av jordbruksareal som snart er grodd igjen, bør oppfordres til å rydde arealet for skog. Offensiv arealforvaltning må få større fokus slik at ”ubenyttet” jordbruksareal blir kartlagt og gjort tilgjengelig.

Med økt fôrproduksjon legges det også til rette for mer melkeproduksjon, og kommunen bør i denne forbindelse øke avsetningen til fondet for tilbakekjøp av melkekvoter fra Statens Lanbruksforvaltning.

Kulturlandskap
Etter mange års ”forfall” i kulturlandskapet bør det avsettes midler i landbruksfondet som kan brukes til å stimulere eiere til å rydde i kulturlandskapet.

Samtidig bør det prioriteres rydding av skog langs FV17 og FV76 dette for å gjøre veiene mer oversiktlige og områdene mer innbydende for fastboende og andre. Kvist og trær som blir fjernet kan eksempelvis tørkes og flises og benyttes i en eventuell varmesentral.

Tilbakemeldinger 
For at vi skal kunne gjøre en enda bedre jobb innen saker relatert til landbruk, vil vi gjerne vite hvilke saker velgerne synes er viktige.

Hva mener DU er viktige landbruksrelaterte spørsmål vi i Brønnøy Høyre bør ta opp? 

Kurt A Nilssen
Leder i Brønnøy Høyre