fredag 2. september 2011

Forbindelsen Brønnøysund – Sandnessjøen må styrkes NÅ !

Kommunikasjonene mellom Brønnøysund og Sandnessjøen må bedres umiddelbart for å styrke og posisjonere oljebasene overfor den store og sterkt økende aktiviteten utenfor Helgeland.

Dagens vei- og fergeløsning med 3 timers reisetid mellom de to byene er for lengst utgått på dato og gjør det unødvendig krevende for basebyene på Helgeland å hevde seg i konkurransen mot andre basebyer som betjener oljevirksomheten i Norskehavet. Høyre har derfor både programfestet og startet arbeidet for at det så snart det er praktisk mulig etableres et direkte fergetilbud mellom Horn og Tjøtta. Ved å sette inn hurtiggående ferje på strekningen vil reisetiden mellom Brønnøysund og Sandnessjøen halveres.

Høyre støtter det langsiktige målet om en fergefri forbindelse mellom Brønnøysund og Sandnessjøen, med bl.a. tunell under Velfjorden, men det vil ta tid å få dette utredet, finansiert og utbygd. Derfor er hurtiggående ferje mellom Horn og Tjøtta den beste løsningen nå. Samtidig med at en slik direkteforbindelse etableres er det viktig at det settes inn nødvendige ressurser for å sikre de berørte lokalsamfunnene i Vevelstad og Alstadhaug fullgode kommunikasjonsløsninger.

I tillegg til å styrke basefunksjonene og bidra til økte ringvirkninger fra Oljenæringen på Helgeland, vil en halvering av reisetiden også ha stor og positiv betydning for Sør-Helgelendingenes sykehusreiser. Det vil i tillegg åpne for jobbpendling mellom Brønnøysund og Sandnessjøen og legge til rette for et arbeidsmarked i regionen. Også for reiselivsnæringen på Helgelandskysten vil direkteferje mellom Horn og Tjøtta ha svært positiv effekt.

Høyre ønsker at dagens hurtigbåt og flytilbud mellom Brønnøysund og Sandnessjøen må videreutvikles, samt at det må samarbeides om direkteruter med fly til og fra de to oljebyene, for å sikre best mulig trafikkgrunnlag og frekvens.

Paul Birger Torgnes (ordførerkandidat i Brønnøy)
Stig Sørra (ordfører i Alstadhaug)
Oddleif Olafsen (førstekandidat Nordland høyre)
Margunn Ebbesen (andrekandidat Nordland Høyre)