onsdag 21. september 2011

Høyre anbefaler Registerbygg i sentrum

Høyre har den 15.09.2011 gitt følgende høringsuttalelse m.h.t. nytt registerbygg:

Brønnøy Høyre har med stor interesse og entusiasme registrert Brønnøysundregistrenes arbeid med planlegging av nye lokaler for virksomheten.

Dette er etter vår oppfatning et særdeles viktig arbeid både for registrene og for Brønnøysundområdet, og ved valg av løsninger er det tre forhold som må tillegges avgjørende vekt.

  1. Hensiktsmessige lokaler og løsninger som sikrer at Brønnøysundregistrene både under utbyggingen og i framtiden sikres optimale arbeidsforhold for å kunne utføre sin for samfunnet svært viktige oppgave på en best mulig og kostnadseffektiv måte.
  2. Fleksible løsninger som gjør at registrene kan utvikle seg i takt med nye behov, nye oppgaver og teknologisk utvikling.
  3. Gode løsninger som bidrar til å utvikle Brønnøysund til et attraktivt regionssenter.

Med dette som utgangspunkt vil Brønnøy Høyre sterkt anbefale en lokalisering i sentrum av Brønnøysund, og fortrinnsvis med nybygg i tilknytning til eksisterende bygningsmasse. Dette vil også kunne åpne for en koordinert utbygging av registrene med kulturhus, konferansehotell og parkeringshus som i tillegg til å sikre en optimal arealutnyttelse også kan bidra til flerbruk av lokaler og parkeringsløsninger, og gode trafikkløsninger. Brønnøy Høyre har den siste måneden gjennomført en uformell meningsmåling på nettstedet www.gladibrønnøy.no, og av de ca 215 som stemte var det 77% som ønsket en lokalisering i sentrum, og av disse igjen 2/3 som ønsket en lokalisering i tilknytning til eksisterende lokaler.

Brønnøysundregistrene med sine 560 ansatte er hjørnesteinsbedriften i Brønnøysund og hele regionen. Investeringene i nybygg representerer trolig flere 10-års normalinvesteringer i Brønnøysund sentrum, og vil derfor på en sterk måte påvirke byutviklingen. Investeringene er dermed en historisk mulighet til å gjøre Brønnøysund til et attraktivt regionssenter og dermed et lettere sted å rekruttere fagfolk til, både for registrene og for hele regionen.