onsdag 7. september 2011

Salhusskolen trenger flerbrukshall

Rektor, ordførerkandidat og
FAU-leder
Høyres ordførerkandidat Paul Birger Torgnes, og Høyres 2. kandidat på fylkestinglisten, Margunn Ebbesen, hadde tirsdag samtaler med rektor på Salhusskolen, Liv Bentzen, og leder av FAU, Marianne Høvik Torgnes, som også er 5. kandidat på Høyres liste ved kommunevalget.

Salhusskolen har ca 450 elever og om lag 70 ansatte og er dermed den største skolen i kommunen og regionen. Skolen ble renovert for få år siden, men er kapasitetsmessig mer enn fullt utnyttet.
Bygging av flerbrukshall i tilknytning til skolen vil kunne løse rombehovet samtidig som det også dekker et stort behov for idrettslaget og lokalmiljøet for øvrig. Brønnøy Høyre støtter fullt ut planene om bygging av slik flerbrukshall, og har også skissert realistiske finansieringsløsninger som gjør at prosjektet kan realiseres. Samtidig må også uteområdene rundt skolen utbedres.

Salhusområdet er fortsatt preget av sterk vekst, og mange nye boliger vil bli oppført i årene som kommer. Det er derfor viktig at man i tillegg får utbedret veistrekningen Mosheim – Brønnøysund med bl.a. fotgjengerunderganger for å få en trygg og god skolevei.

Salhusskolen preges av stor stabilitet hos de ansatte og lavt sykefravær. Rektor signaliserte likevel sterkt ønske om forenklinger m.h.t. enkeltvedtak og dokumentasjon for å kunne få mer tid til å følge opp elevene. Hun påpekte også behovet for en klar etterutdanningspolitikk i kommunen, for å sikre rett og oppdatert kompetanse. Dette er tiltak Brønnøy Høyre fullt ut støtter.