tirsdag 22. november 2011

Brønnøy som en e-kommune

Samarbeid med Registrene: Høyre har fremmet forslag om at kommunen etablerer et sterkt og nært samarbeid med Brønnøysundregistrene (BR). Registrene har en meget sentral rolle i nasjonal e-forvaltning, og det er naturlig at vertskommunen drar veksler på å ha en slik kompetanse lokalisert i nærmiljøet.
Høyre vil ha kommunalt samarbeid med Registrene


Smidig JA-kommune: For Brønnøy kommune er det viktig å fremstå som en smidig samarbeidspartner, ikke bare for eksisterende næringsliv men også for nye virksomheter som ønsker å etablere seg. Dette er viktig for å sikre at kommunen fremstår som en JA-kommune, og dermed legger til rette for ytterligere vekst i Brønnøy.

En god kommunal e-forvaltning skal være til glede for både næringsliv, frivillige foreninger og innbyggere. Med en saksbehandling godt integrert i e-forvaltningen skal kommunen være i stand til å tilby raskere og bedre saksbehandling.

Mer e-dialog med brukeren: Dette oppnås ved at dialogen med brukeren skjer elektronisk, dette gjelder både ved mottak av søknad, behandling av søknaden og til slutt retur til brukeren.

Integrasjon av tjenester inn mot Altinn, samt gjenbruk av grunndata fra Enhetsregisteret er svært viktige momenter her.

Altinn gir en forenkling for både forvaltning og næringsliv. Gjennom å integrere kommunens dialog med næringslivet kan kommunen oppnå disse effektene;
·         Fra skjemasamarbeid til e-forvaltning i verdensklasse
·         Ett kontaktpunkt for næringslivet
·         Døgnåpent, sikkert og økonomisk
·         Profesjonell svartjeneste på vegne av alle Altinn-etater
·         Store gevinster for næringsliv og forvaltning

Det er ingen grunn for Brønnøy til å stille seg avventende i denne sammenhengen.

Effektivisering: Det å gjøre Brønnøy til en effektiv e-kommune er en prosess som vil kreve flere tiltak. Bruk av grunndata fra Enhetsregisteret og integrasjon mot Altinn er ett av flere tiltak Brønnøy Høyre vil gjennomføre.


Brønnøysund, 22.11.2011

Tor Åge Olderbakk                 
Tore Tveråmo