onsdag 15. februar 2012

Ja til e-forvaltning

På formannskapsmøtet var det hele 3 framtidsrettede e-saker.

 *   Lesebrett til medlemmene av kommunestyre, formannskap og driftsstyrer ble enstemmig vedtatt og tas i bruk før sommerferien. Før dette skal alle gis nødvendig opplæring. Nettbrett skal gi både effektivisering og kostnadsbesparelse samtidig som det har positiv miljømessig effekt.
 *   For å få fortgang i arbeidet med innføring av e-forvaltning ble det oppnevnt 4 representanter fra kommunen til samarbeidsforumet med Brønnøysundregistrene: Assisterende rådmann, tillitsvalgt ansattes representant, en fra formannskapet og leder av administrasjonsutvalget. Som formannskapets representant ble Paul Birger Torgnes oppnevnt.
 *   FUNNKe – elektronisk meldingsutveksling innen helsesektoren som skal gi en rekke gevinster i form av økt pasienttilfredshet og bedre tjenestekvalitet.

Varaordfører Paul Birger Torgnes som opprinnelig hadde fremmet forslag om lesebrett og e-forvaltning, var full av lovord om vedtakene som var fattet og prosessene som nå var kommet i gang. Etter hans vurdering lå det et potensial for innsparing av et tosifret millionbeløp i 4-årsperioden. Midler som ville komme godt med for å kunne gjennomføre viktige tiltak som f. eks anstendig avlønning av støttekontakter, og styrking av tilbudet både inne helse- og oppvekstsektoren. I tillegg til den økonomiske effekten ville e-forvaltning også bidra til å gjøre kommunen mer åpen og tilgjengelig for innbyggerne, mente Torgnes.