søndag 10. juni 2012

Den boligsosiale handlingsplanen godkjent

Planutvalget har enstemmig vedtatt å godkjenne forslaget til boligsosial handlingsplan for Brønnøy Kommune for perioden 2012 -2015, etter at den har vært ute til høring. Det er også vedtatt at det skal opprettes en egen funksjon som koordinator/fagansvarlig for bl.a. å følge opp planen. Etter forslag fra H/SP/FRP ble det også vedtatt at det skal kartlegges egnede prosjekter der kommunen kan stille med tomt/bygningsmasse og private stå forutbygging/rehabilitering i en hensiktsmessig delingsmodell.
Formannskapet har alt fulgt opp med å anbefale at kommunens eiendom Innerveien 42 vurderes i denne sammenheng, samt vedtatt å kjøpe eiendommen til Arild Aune på Salhus.

Innerveien 42
Formannskapet går inn for å droppe det planlagte salget av Innerveien 42 og i stedet omregulere området til boligformål. Deretter skal private aktører inviteres til alene eller i samarbeid med Brønnøy kommune utvikle området til boligkonsept i tråd med målene i den boligsosiale handlingsplanen.

Aune-eiendommen
Formannskapet har inngått avtale om kjøp av boligeiendommen til Arild Aune. Gjennom dette kjøpet løses en mangeårig tvist og usikkerhet for Aunefamilien. Eiendommen ligger nært opp til planlagt planlagt idrettshall i tilknytning til Salhus skole. Selv om den ikke blir direkte berørt av hallplanene, blir dens attraktivitet påvirket. Brønnøy Kommune vil etter overtakelsen leie ut boligen.