mandag 4. juni 2012

Stiller spørsmål ved innkjøpsordning

Illustrasjonsfoto
Høyre har sendt en interpellasjon til fylkesordføreren i forbindelse med endringene som er gjort i Nordland fylkeskommunes anbudsordning for innkjøp av kontorrekvisita, kopipapir og fritt skolemateriell. Dette fordi vi frykter endringen i praksis vil bety at ingen lokale leverandører i Nordlandskommunene kan levere tilbud.


Interpellasjon fra Margunn Ebbesen, Høyre - Fylkesting Mo i Rana juni 2012

Nordland fylkeskommunes anbudsordning for innkjøp av kontorrekvisita, kopipapir og fritt skolemateriell
Flere kommuner i Nordland har tilsluttet seg Nordland Fylkeskommunes innkjøpsordning. Nå har Nordland fylkeskommune lagt ut ny anbudsinnbydelse for 4 år fremover med frist til å levere anbud 22. juni 12. I det nye anbudsgrunnlaget som er lagt ut er det et ufravikelig krav om at en tilbyder må kunne levere til alle 227 punktene som inngår i avtalen til NFK. Dette gjelder alle fylkeskommunale objekt samt alle kommunene som inngår i avtalen.

I avtalen som gjelder pr i dag har det vært inndelt i regioner som har medført at tilbydere har kunnet levere tilbud innenfor sin region. Med denne nye avtalen så forventes det at tilbyder må kunne levere til alle 227 kontaktpunkt i fylket. Det betyr å kunne sørge for distribuering til hele fylket innenfor frister som fremgår av anbudsdokumentene.

En slik endring i avtalen vil kunne medføre at ingen lokale leverandører i nordlandskommunene kan levere inn tilbud.

Mine spørsmål:
1. Hvorfor er anbudet endret til at tilbyder må kunne garantere å levere til alle 227 punkt?
2. Er de kommunene som inngår i den fylkeskommunale avtalen gjort kjent med denne vesentlige endringen av anbudskriteriene?


Margunn Ebbesen
Høyre