søndag 30. september 2012

Det blir nytt registerbygg!




Næringsminister Trond Giske, Ap
Registrene skal få nytt bygg i Brønnøysund. Det var den store nyheten statsråd Trond Giske kunne komme med under sin pressekonferanse på Brønnøysundregistrene (BR) søndag ettermiddag.
 
Det bevilges 20 millioner over kommende statsbudsjett slik at Statsbygg i 2013 kan kjøre et forprosjekt. Beslutning om lokalisering av nytt registerbygg skal tas i nært samarbeid med Brønnøysundregistrene og Brønnøy kommune, men blir neppe klart før i 2014.


Statsråden var også tydelig på at dette styrker BRs posisjon videre som den sentrale aktøren innen e-forvaltning.
 
Brønnøy Høyre er godt tilfreds med denne beslutningen. Statsråden har fattet en klok beslutning som vil forsterke utviklingen av Brønnøysund som et attraktivt regionsenter. Investering er i størrelsesorden 1 milliard, og vil etter all sannsynlighet sikre store kontrakter til lokale entreprenører og leverandører.
 
Høyre er opptatt av at Brønnøysundregistrene får gode lokaler som sikrer effektiv drift og gir rom for videre vekst og utvikling. Siste byggestein i registerforvaltningen er slettes ikke lagt, og hensiktsmessige lokaler vil være et betydelig fortrinn for BR som arbeidsgiver.
 
Brønnøy Høyre er sikker på at det gunstigste for kommunen vil være en koordinert utbygging av nytt registerbygg, kulturhus, konferansehotell og parkeringshus, der det legges til rette for flerbruk og fellesfunksjoner i den grad det er mulig. For alle parter vil høy aktivitet i området være viktig, all erfaring tilsier at høy aktivitet gir mer aktivitet.


Kilde: Brønnøysundregistrene