tirsdag 25. juni 2013

Skjenkeløyve i kulturhuset


Det er kommet et spørsmål vedr skjenkeløyve i nytt kulturhus;

I et kulturhus - vil BMK (og andre lignende aktører) gis anledning til skjenkeløyve, og mulighet til salg av alkohol til egen inntekt?


Kulturhuset etableres i et nært samarbeid med Thon hotell. Deler av lokalene som benyttes ligger i selve kulturhuset og deler av lokalene blir liggende i hotelldelen. I henhold til de avtaler som er inngått er det Thon Hotel som skal tildeles sjenkjeløyve. En %-andel av omsetningen skal tilfalle arrangøren. Ved alkoholfrie arrangement vil salgsinntektene kunne gå til arrangøren om ønskelig.

For store arrangement som Torghattfestivalen vil inntektene fra alkoholsalget pr person kunne bli lavere enn i dag, men dette vil kompenseres gjennom lokaler som tar flere personer, og lavere kostnader knyttet til sceneutrusting, lyd, lys etc. Erfaringer fra andre steder der dette har vært utprøvd, er etter det vi har fått informasjon om meget positiv.

Selv om kulturhuset blir kommunens storstue, så vil det i kommunen fortsatt bli 50 – 60 andre kulturhus”, slik at tilbudet i det nye kulturhuset kommer i tillegg til, og ikke i stedet for de tilbud som i dag eksisterer.

Mvh, Paul Birger