onsdag 9. april 2014

Kommuneøkonomi og skolestruktur, uttalelse fra medlemsmøte i Brønnøy Høyre


Medlemsmøtet i Brønnøy Høyre registrerer med stor bekymring at Brønnøy Kommune gjennom mange år har hatt et kunstig og urovekkende høyt kostnadsnivå, bl.a. som følge av at kommunen har benyttet momskompensasjon fra investeringer til løpende drift, og at man ikke har kostnadsført alle pensjonsutgifter.

Dette er årsaken til at kommunen nå må stramme inn og redusere kostnader eller øke inntekter med omlag 20 mill kr pr år.



I dette arbeidet støtter Høyre at rådmannen og hans stab må gjennomgå alle kommunale sektorer for å kartlegge de muligheter for kostnadskutt som eksisterer, og konsekvensene av slike kutt.





I dette ligger ikke noen beslutning om hva slags tiltak som skal gjennomføres, men et ønske om å ha mest mulig fakta på bordet når nødvendige beslutninger skal fattes.

Når det konkret gjelder skolesektoren og evt. ny skolestruktur, er det etter Brønnøy Høyres syn viktig at man i tillegg til kommunens økonomi og kvalitet i skolen også vektlegger skolens betydning for oppvekstmiljø og stedsutvikling.

Brønnønysund, 7. april 2014