torsdag 20. august 2015

Felles initiativ for leirskole

Ordfører og varaordfører har tatt et felles initiativ for at leirskole kommunens for 7. klassingene skal kunne gjennomføres som planlagt.
Det er mange elever og foreldre som har vært fortvilet de siste dagene over at man på kort varsel har fått melding om at tidligere bekreftelse på leirskoleopphold er kansellert pga av kommunens økonomi.


- Vi synes det er for ille at elever og foreldre som har forberedt seg og gledet seg til årets leirskole skal bli rammet på denne måten,  sier ordfører Johnny Hansen (Ap) og varaordfører Paul Birger Torgnes (H) til lokalavisene. De er også kjent med at mange har kjøpt inn utstyr.

- Samtidig har vi respekt for at rådmannen har en krevende oppgave med å bringe kommunens økonomi i balanse, sier de to.

Ordfører og varaordfører har derfor tatt et initiativ til å få til leirskoleopplegg uten at det skal svekke kommunens økonomi, og Brønnøy Arbeiderparti og Brønnøy Høyre har alt bestemt seg for å bidra med kr 10.000,- (kr 5.000.-) hver. Pengene skaffer de til veie ved å redusere valgkampbudsjettet til partiene. I tillegg  ligger det i bunnen tilskudd på kr 65.000,- fra Fylkesmannen i Nordland, og  de to oppfordrer FAU-ene og andre til å se hva de kan bidra med.

- Vi legger også opp til å behandle saken i formannskapet på mandag, sier Hansen og Torgnes.