tirsdag 18. august 2015

Leirskoleopphold

Det er for tiden flere elever og foreldre som fortviler i disse dager, hvor fokuset i stedet burde vært på frisk start på nytt skoleår og forventinger til en innholds –og kunnskapsrik skolehverdag. Fortvilelsen bunner i det vi nå får høre er en kuvending hva gjelder leirskoleopphold for 7.klasse.



Det er gitt beskjed fra ledelseshold at det ikke er økonomi i kommunen for å kunne avvikle leirskole som tidligere planlagt og lovet. Dette er sterkt beklagelig, først og fremst for de elever som har sett frem til leirskoleoppholdet på Bønå, men også en realitet.

Det er ingen overraskelse lenger for Brønnøys befolkning at kommunen har underskudd og fortsatt driver til underskudd, og da må det kuttes. Hvilket er unødvendig,  mener Brønnøy Høyre, er hvor kuttene tas og at disse faktisk kunne vært unngått.

Det har som tidligere nevnt i media og på vår egen hjemmeside, www.gladibrønnøy.no,   vært påpekt en rekke ganger at de beslutninger som har vært gjort om nye investeringer og nybygg i kommunestyret har blitt fattet med 14 mot 13 stemmer.

Det har blitt stemt for et stort nytt teknisk nybygg, et overdimensjonert omsorgssenter i Hommelstø for 20 plasser, og et nytt museum i Velfjord.

Alt dette i en tid der samtlige politiske partier er godt kjent med negative økonomiske tall og enorme utfordringer for å bringe dette i balanse.

Brønnøy Høyre har også tidligere foreslått at kommunestyremøter o.l blir lagt til kveldstid for å spare inn penger og gå i oss selv som politikere for å bidra til dette. Så langt har ikke dette gitt noen respons fra andre politikere.

At skoleelever blir skadelidende for politikken fra Ap, SV og de fristiltes tidligere neglisjering av usunn pengebruk er leit og galt.


Brønnøy Høyre har og kommer fortsatt med reelle løsninger for å bringe kommunens økonomi på rett kjøl igjen slik at vi kan bl.a. prioritere skole og de tilbud som der hører med. Dessverre kan vi som ansvarlige politikere neppe overprøve beslutningen i denne saken, men vi ser at dette føles urettferdig og kunne vært unngått!


Synnøve Lilleli, 3.plass Brønnøy Høyre
Tor Torgvær, 4.plass Brønnøy Høyre