torsdag 27. august 2015

Våre kandidater - Marion Mathisen

Navn : Marion Mathisen
Alder : 62
Yrke  : Førstekonsulent

Hjertesaker
- Luftambulansen, sikre at Brønnøy beholder både ambulansefly og -helikopter i Brønnøysund også i fremtiden slik som vedtatt av Stortinget.  Det aksepteres ikke at noen politikere og andre forsøker å endre på forutsetningene som Stortinget la til grunn for sitt vedtak.

- Helse, jobbe for at Brønnøys innbyggere får rask og god tilgang på adekvat helsehjelp, også innen spesialisthelsetjenesten, uten å bli kasteball i systemet grunnet fylkestilhørighet.

- Skole, jobbe for et godt og bredt skoletilbud også på videregående nivå.

- Kommuneøkonomien, viktig at det tas grep slik at den bringes i balanse igjen snarest mulig og at eiendomsskatten må reduseres og på sikt avskaffes.

Beste kulturelle minne:

Å oppleve gleden over barn og ungdommer som ved deltagelse innenfor både idrett, musikk og teater får mulighet til å utvikle sine talenter. 

Liker å gjøre på fritiden:

Barnebarn er” livets dessert” Å bruke tid sammen med barnebarna er den største gleden man kan ha og gir mange gode stunder og  masse positiv energi.

Reise - å oppleve andre kulturer og bli kjent med nye mennesker

Lese ei god bok, aviser og politiske debatter

Trim/Fysisk aktivitet i ”moderat” form som forebyggende helsearbeid


Hvorfor tror du Høyre er best egnet til å styre Brønnøy kommune:

Brønnøy Høyre har en meget dyktig og engasjert ordførerkandidat med et godt team rundt seg. Vi ønsker å jobbe med å tilrettelegge for Brønnøys befolkning på en slik måte at det gir muligheter for alle ved bl.a. å være både konstruktiv og løsningsorientert.

Kommuneøkonomien må raskest mulig under kontroll igjen og på rett spor slik at handlingsrommet blir større. Vi i Brønnøy Høyre ønsker å sikre en kommunal drift med god økonomistyring og et budsjett i balanse.

Verdier må skapes før de kan fordeles. Vi i Brønnøy Høyre mener derfor det er viktig med tilrettelegging for nye interessenter innen næringslivet for derved også å skape nye arbeidsplasser. Vi ønsker å ta hele kommunen vår i bruk.

Vi i Brønnøy Høyre ønsker å spille på lag med det private og de frivillige for derved å gjøre det mulig å realisere mer enn hva vi klarer alene. Gode lokalmiljø skaper positive holdninger og optimisme, og fremsnakking må være førstevalget fremfor nedsnakking.

Luftambulansefartøyer, både fly og helikopter, er livsviktig for befolkningen å beholde både i Brønnøy og for regionen for øvrig med de utfordrende geografiske forhold med sjø og land og lange avstander. Vi i Brønnøy Høyre skal kjempe for fortsatt stasjonering i Brønnøysund slik som forutsetningen var for vedtaket gjort av Stortinget.

Spørsmålet om flytting dukker opp med jevne mellomrom, men vi i Brønnøy Høyre godtar ikke stilltiende at forutsetningene endres og ”tilpasses” på en slik måte at vi kan risikere å miste dette viktige tilbudet for befolkningen her på Sør-Helgeland som er uten sykehus og akuttkirurgi  i umiddelbar nærhet. 

Politikk handler om å ta valg. Vi i Brønnøy Høyre har både dyktige og engasjerte listekandidater og en ordførerkandidat som er villig til å stå på for kommunen vår.


Derfor tror jeg Høyre er best egnet til å styre Brønnøy kommune!