onsdag 2. september 2015

Forunderlig framstilling

Selv om jeg ikke har innehatt politiske verv i Brønnøy har jeg gjennom flere år interessert meg for politisk arbeid, og er listekandidat ved høstens valg.

Jeg er imponert over det engasjement som legges ned i flere av partiene både i utarbeidelse av program og i selve valgkampen. Det er også gledelig å registrere at det fra flere hold vektlegges viktigheten av samarbeid for å rette opp kommunens økonomi i årene som kommer. 


I debattmøtet mellom ordførerkandidatene under Torghattmessen var det ekstra gledelig å lytte til signalene fra dagens ordfører og varaordfører. De slo begge fast at årsaken til kommunens økonomiske utfordringer var at kommunen gjennom mer enn 10 år hadde hatt et alt for høyt forbruk, og at alle parti og kommunens administrative ledelse hadde bidratt til dette. 

Deres fokus var at man måtte samarbeide over partigrensene for å få kommunen ut av det økonomiske uføret, og at de var beredt på et slikt samarbeid.

Venstres ordførerkandidat brukte imidlertid det meste av sin tid på å legge skyld på alle andre, samtidig som han understreket at han og de øvrige på Venstres liste var nye i Brønnøypolitikken. 

Dette synes det også som BA-TV har lagt til grunn i sin utspørring av kandidatene, og det er dette som forundrer meg.

Ut fra det jeg har fått med meg i lokalavisen og gjennom Sør-Helgeland Radio sine overføringer fra kommunestyremøtene, har Venstre i aller høyeste grad vært aktivt med i Brønnøypolitikken. 

Den siste perioden har partiet hatt et samarbeid med H, Sp og Frp. Selv om denne grupperingen  har vært i mindretall det meste av perioden har Venstres representant, framstått som en av de mest aktive og engasjerte politikerne i Brønnøy og frontet samarbeidet på en fin måte. 

Han er også listekandidat ved høstens valg.

En av de kumulerte på Venstres liste har vært med i Brønnøypolitikken siden 1999, som kommunestyremedlem og formannskapsmedlem det meste av tiden da kommunens forbruk ble blåst opp bl.a. gjennom bruk av momskompensasjon fra investeringer i driften .

Det eneste parti som med en viss grad av sannhet kan på berope seg at de ikke har spilt noen aktiv rolle i kommunepolitikken de siste årene er KrF som ikke har hatt kommunestyrerepresentant siste periode.

Godt valg!

Anne Trondsen , 9. plass Brønnøy Høyre