torsdag 7. september 2017

I tvil om hva du skal stemme?

Stortingsvalget står for døra, og politikerne vil gjerne at du og jeg skal stemme på akkurat deres parti. Ikke uventet blir det Høyre for min del, som mange ganger tidligere. Det skyldes ikke bare at vår egen Margunn er toppkandidat og at dagens regjering har sørget for stabilitet, vekst og utvikling.

For den usikre velgeren, og i hvert fall alle dere som stemmer for første gang, så bør det være minst like viktig at de rødgrønne ikke greier å fremstå som et troverdig og reelt alternativ.


Et gjennomgående trekk i årets valgkamp har nemlig vært en ensidig svartmaling anført av Ap og deres rødgrønne kamerater. De rødgrønne har det vanskelig når egen politikk skal beskrives.

Under debatten på Torghattmessen fikk man nærmest inntrykk av at det bare var å slokke lyset i Nordland, det var ikke måte på hvor ille alt er. Når Nordland flere steder omtales som det nye gullfylket med fantastiske muligheter, så blir det helt kleint å høre de rødgrønnes elendighetsbeskrivelse.

Med risiko for selv å bedrive svartmaling, så er det ikke spesielt fristende å se for seg en rødgrønn "kompottregjering", trolig avhengig av MDG og Rødt, som fronter store skatteøkninger og reversering av reformer. I tillegg kommer en varslet jakt på såkalte velferdsprofitører, f.eks. en privat barnehage. På mange områder er vi avhengige av private aktører som supplerer det offentlige, dette gir velferd og vekst for alle.

For meg personlig er det viktig at;
- arbeidsledigheten faller for 9. måned på rad
- den økonomiske veksten er på tur opp
- veg og bane bygges i raskere tempo enn tidligere
- ventetider for de som står i helsekø blir kortere
- fraværet og frafallet i skolen går ned
- alle gode krefter som vil bidra til vekst og sysselsetting blir møtt på en positiv måte
- regjeringen tør å ta strukturelle grep for å modernisere
- en fortsatt borgerlig regjering gir stabilitet og stø kurs videre

I tillegg har Erna ledet en mindretallsregjering trygt i 4 år. Hun fremstår som meget kunnskapsrik og troverdig. Hun vingler ikke, og det har heller ikke ramlet noen privatøkonomiske skjelett ut av skapet.

Verre er det ikke, og da er det veldig enkelt å levere riktig stemmeseddel. Godt valg!


Tore Tveråmo, medlem i Brønnøy Høyre