lørdag 16. juni 2018

Samferdsel på Sør-Helgeland


Tirsdag den 19. juni arrangerer Brønnøy Høyre enda et åpent folkemøte. Denne gangen setter vi samferdsel på agendaen.

Sør-Helgeland er en langstrakt region der avstandene kan oppleves som store. Dette er krevende for pasienter, næringsdrivende, pendlere eller studenter for å nevne noen grupper.


Høyre mener at en god og effektiv samferdsel vil være avgjørende for hvordan regionen vil utvikle seg. Skal vi få vekst og utvikling, så må vi få Sør-Helgeland til å fungere bedre innen samferdsel. Vi må tørre å gjøre veivalg, f.eks. innen helse og flytrafikk, som knytter oss helgelendinger tettere sammen.

Det pågår en diskusjon om sykehusstrukturen på Sør-Helgeland. Et sannsynlig alternativ er bygging av ett stort sykehus som skal serve hele regionen. Dersom dette sykehuset legges til Mosjøen eller Mo i Rana, så vil dette være et viktig premiss for Brønnøys innbyggere.

Hvordan vil denne diskusjonen påvirke politiske prioriteringer i Brønnøy? Vil det fremdeles være like nødvendig med kortere reisetid via Kystriksveien til Sandnessjøen? Eller skal vi heller prioritere utbygging og forbedring av Tosenveien?

Videre vet vi at det skal bygges storflyplass i Rana, med ønske om å sette spaden i jorden allerede i 2018. Hva vil en slik flyplass bety for Brønnøy? Blir det færre avganger sørover? Blir reisemønsteret endret slik at Rana blir en transitthavn for oss? Og hva betyr ny flyplass i forhold til plassering av nytt sykehus?

Samferdsel er et tema som favner bredt, og det er viktig å huske samferdsel som skjer sjøveien på ferjer og hurtigbåter også.

Samferdsel treffer oss alle på ett eller annet vis, og Høyre er trygg på at dette er et engasjerende tema.

Derfor arrangerer Høyre et åpent folkemøte på Kred tirsdag 19. juni kl. 19:00.  På forrige møte var det mellom 90 og 100 deltakere. Som sist blir det anledning til å ta seg en matbit og drikke.

Vi ser frem til et spennende møte, og håper at også du har anledning til å komme!

Rune Moe,
leder for Brønnøy Høyre