fredag 5. juli 2019

Ta ansvar for Salhus skole!

Jone Måsøy, 4. kandidat

I den siste tiden har det vært flere oppslag om Salhus barne- og ungdomsskole. Leder av FAU gir en virkelighetsbeskrivelse som er vond å lese.

Elever opplever mobbing, krenkelser og trakasseringer som en del av sin skoledag. Mobbetallene for skolen er svært høye.
Hanne Laukholm, 8. kandidat





Videre påpekes det at skolen har alvorlige mangler. Rutiner og opplæring av ansatte mangler. Det sies også at holdninger, kunnskap og vilje til å sikre et trygt skolemiljø for alle ikke er tilstede.

Noen foreldre har gitt opp å få hjelp fra skolen. Noen foreldre har varslet Fylkesmannen. Andre har gitt opp, og enten byttet skole eller rett og slett forlatt Brønnøy. Varslere blir ikke tatt på alvor, og følelsen av avmakt er stor.



Og enda verre; foreldre har varslet ordfører, rådmann og medlemmer av kommunestyret. Ordfører og muligens deler av kommunestyret har over flere år visst om alvorlige enkeltsaker.

Slik beskriver lederen av FAU situasjonen ved Salhus skole.

Beskrivelsen til FAU-lederen stikker i hjertet for oss som har tilhørighet til skolen, enten som  tidligere elever eller som forelder tilhørende Salhus. Stoltheten har fått en knekk for oss som bevisst har fremsnakket Salhus som førstevalg for både bosetting og lokalskole.

Vil vi ha det slik? Er dette det beste vi kan tilby de 460 elevene på Salhus? Skal elevene måtte tåle mobbing og krenkelser fordi vi voksne ikke stiller opp når det virkelig trengs?

Er det virkelig sant at ordfører og muligens medlemmer av kommunestyret er blitt informert om alvorlige hendelser, og at det ikke har vært oppfølging fra skoleeierens side?

Dette er ubehagelige spørsmål for de det gjelder. Men samtidig er det spørsmål som må besvares. 

Skal kvalitet og trivsel i skolen være et fortrinn for nye brønnøyværinger, så må skoleeieren oppføre seg nettopp som en voksen skoleeier.

Fra Høyres side er en slik håndtering av skoleeieransvaret ikke akseptabel.


Tore Tveråmo,
ordførerkandidat for Brønnøy Høyre

Jone Måsøy,
4. kandidat for Brønnøy Høyre

Hanne Laukholm,
8. kandidat for Brønnøy Høyre