lørdag 6. juni 2020

Erik Gjemble - I can’t breath

Fredag 5.juni ble det arrangert en demonstrasjon av Rød Ungdom mot politivold med bakgrunn i det som har skjedd i USA de siste dagene. Erik Gjemble (Brønnøy Høyre) holdt denne appellen:

I can’t breath…..
I can’t breath…..



Jeg er fortsatt i sjokk over hvordan politiet tok livet av George Floyd i Minneapolis USA. På video får vi se at på tross av høylytte protester fra folk i nærheten så ignorerer flere politifolk advarslene om at han har sluttet å puste og dette pågår i flere minutter før ambulanse kommer…..
I flere minutter ligger George Floyd livløs på bakken med et kne over halsen…..

I en rettstat er det nettopp politiet som skal sørge for vår trygghet, for at våre barn skal få en god oppvekst og våre eldre en trygg alderdom. Dessverre så er ikke verden og Amerika kommet så mye lengre på de 50 år det har gått siden Martin Luther King ble drept fordi han kjempet for like rettigheter for alle mennesker.

Hvorfor skal vi her i Norge samles pga George Floyd??
Jo, fordi at jo flere som fredelig markerer at dette ikke er greit, jo raskere kan vi få endring på den urettferdigheten som finnes i verden.
Det hjelper å si ifra, og jeg vil skryte av ungdommene i Rød ungdom med bl.a. Jorid og Emma som går foran her i Brønnøysund i dag og sier at dette går vi ikke med på!
Vi trenger engasjerte ungdommer, vi trenger noen som sier ifra, vi er ikke i mål her i Norge heller, vi er ikke i mål!
Vi har minoritetsgrupper som opplever forskjellsbehandling, vi har mange som opplever rasisme, som blir diskriminert pga kjønn eller legning.
Og så lenge det er en slik urettferdighet i samfunnet vårt så må vi si ifra!
Som folkevalgt politiker så er det min plikt å si ifra!

We can’t breath…
George Floyd, you will never be forgotten, rest in peace.
Thank you.