mandag 5. oktober 2020

Regjeringen bevilger 40 millioner kroner til Brønnøysundregistrene

Brønnøysundregistrene skal føre en effektiv digital samhandling med næringslivet, frivillig sektor, offentlig sektor og privatpersoner. Virksomheten til Brønnøysundregistrene skal føre til at samfunnet har tillit til at registrerte data er sikre og korrekte.

 

-         "Vi må digitalisere mer fremover. Brønnøysundregistrene er en pådriver for forenkling og innovasjon i næringslivet gjennom sine digitale løsninger. Nå bidrar regjeringen med ytterligere penger slik at de har et tilstrekkelig økonomisk handlingsrom til å utvikle og forvalte virksomheten på en trygg og forsvarlig måte", sier statssekretær Ingelin Noresjø fra Nordland Krf.

 

Pengene skal brukes til å lage et mer effektivt system for intern virksomhetsstyring og informasjonstrygghet.

Pengene er en økning i driftsrammen til Brønnøysundregistrene, og skal brukes til å lage et mer effektivt system for intern virksomhetsstyring og informasjonstrygghet. Bevilgningen skal også dekke nødvendige kostnader til ei forsvarlig og fremtidsrettet registerforvaltning.

 "Jeg er veldig glad for at regjeringen fortsetter å satse på utviklingen ved Brønnøysundregistrene. Jeg var med og overbrakte nyheten om 200 millioner til ny registerplattform i 2017. Det prosjektet hadde en totalkostnad på over 1 milliard", sier stortingsrepresentant Margunn Ebbesen fra Nordland Høyre.

"Vi er veldig fornøyde med den jobben som Brønnøysundregistrene gjør og det initiativet de har i mange ulike samarbeidsprosjekt for forenklinger med næringslivet. Dette er med på å plassere Brønnøysundregistrene og Brønnøysund godt på kartet", sier nordlandspolitikerne Margunn Ebbesen (H) og Ingelin Noresjø (Krf).

Regjeringen bevilger mer penger, men setter også krav til omstilling.

Flere pågående prosesser i Brønnøysundregistrene har økonomiske konsekvenser for virksomheten. Flytting i nytt bygg høsten 2021, prosjekt for ny registerplattform og et behov for økt investering i informasjonstrygghet er blant disse. Samtidig har Nærings- og fiskeridepartementet gitt Brønnøysundregistrene i oppgave å foreta kostnadsbesparende tiltak gjennom en omstillingsprosess.

Målet med omstillingsprosessen og den økte bevillingen er å etablere en mer robust finansiering av Brønnøysundregistrene, for å sikre forsvarlig drift, forvaltning og nødvendig utvikling av tjenestene hos Brønnøysundregistrene.