torsdag 1. april 2021

Margunn, Tore og Rune jubler for 890 900 kroner til sommerskoletilbud i Brønnøy kommune

Brønnøy Høyre mener det er viktigere enn noen gang å ha et tilbud for barn og unge i sommerferien.

I krisepakken som kom i januar lanserte regjeringen en tiltakspakke til 500 millioner kr som kommuner kunne søke på for å etablere nye eller utvidede sommerskoletilbud og kurs til barn og unge i grunnskolen.

– Barn og unge har betalt en høy pris under koronakrisen. Elever og studenter har tapt mye verdifull undervisning, og mange unge og nyutdannede har utfordringer med å finne seg jobb, sa finansminister Jan Tore Sanner (H) under fremleggelsen av den krisepakken. 

I alt var det 228 kommuner som søkte om tilskudd til sommerskole, og Utdanningsdirektoratet har nå tildelt pengene. Vi er veldig glad for at Brønnøy er en av de 228 kommunene som har søkt, og at de får penger, sier Margunn Ebbesen, Tore Tveråmo og Rune Moe fra Brønnøy Høyre.

Det er ikke bestandig at kommunene er flinke til å søke på slike midler, sier Stortingsrepresentant Margunn Ebbesen. 


Derfor er jeg veldig glad for å se at i denne runden har også Sømna og Vega levert inn og fått innvilget sine søknader. Nå kommer det total 1 249 600 kroner til tre kommuner på Sør-Helgeland sier hun. Sømna og Vega kommune har søkt og får hhv 241 600 kroner og 117 100 kroner, i tillegg til Brønnøys 890 900 kroner.






Målet med disse pengene er å gi flere unge en arena der de kan delta i faglige, sosiale og kulturelle aktiviteter i skolens sommerferie i 2021. Det vil også bidra til at elever kan til å ta igjen tapt læring som følge av strenge smitteverntiltak i skolen i fjor og i år. 

-          Høyre i regjering har prioritert store midler til å hjelpe barn og unge i sommerferien, og det er godt å se at også elever i vår region nå kan få flere spennende sommerskolekurs i sommer, sier stortingspolitiker Margunn Ebbesen. 

-          Skole-Norge har lagt ned en kjempejobb under pandemien, men nedstengning og økt bruk av hjemmeskole har trolig ført til at en del elever har behov for å være mer sosiale, leke og skape nye vennskap, samt ta igjen tapt progresjon faglig. Jeg er derfor glad for at flere barn i Brønnøy og nabokommunene våre nå får et skoletilbud i sommerferien med læring, mestring og utforskning, sier varaordfører i Brønnøy, Tore Tveråmo.

Slike sommerskoletilbud kan også bidra til sommerjobbmuligheter for mange unge voksne eller studenter fra regionen som studerer for å bli enten barnehagelærer eller lærer.

-           Kanskje kan dette gi en god sommerjobb for våre egne unge som er borte for studier, sier Rune Moe partileder for Brønnøy Høyre og som også sitter i Driftsutvalg 1.