fredag 25. juni 2021

Innsigelser fra Statsforvalteren og Avinor settes til side!

Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD) har nå tatt en avgjørelse når det gjelder arealplanen for Brønnøy.  Kommunestyret godkjente planen i juni 2020 med innsigelser fra Statsforvalteren og Avinor. 

KMD sin avgjørelse kan oppsummeres slik;
Akvakulturområdene A01 Lamholmen og A03b Lismåsøy i arealplanen 2019-2030, godkjennes.

Fremtidige akvakulturområder A20 Rambergvika, A21 Rysteinvika, A22 Stegan i Velfjorden og A30 Finnskjeggodden i Tosenfjorden, godkjennes

Realitetsvurdering gjøres i behandlingen av søknader om lokalitetsgodkjenning etter akvakulturloven.

Dette betyr at innsigelsene fra Statsforvalteren og Avinor settes til side.

Det er gledelig å se at Regjeringen igjen gir sin støtte til lokaldemokratiet i saker som sendes KMD for avgjørelse etter at sektormyndigheter kommer med innsigelser.

Det er slik at KMD under Solberg-regjeringer støtter kommunene i ca. 80 % av slike saker. De rødgrønne hadde omtrent motsatt holdning; snaue 80 % av sakene gikk i disfavør av kommunene.  Definitivt noe å tenke på når valgdagen kommer!

Vi håper og tror at KMD vil støtte kommunestyrets beslutning også når saken om Toftøya skal behandles.

Brønnøy Høyre er svært fornøyd med avgjørelsen til departementet. Det betyr at Brønnøy har flere godkjente akvakulturområder som det er mulig å søke på.

Hver lokalitet kan gi 3-4 millioner fra Havbruksfondet, flere arbeidsplasser og de ringvirkninger dette gir for lokalsamfunnet. Vi gleder oss over de vekstmulighetene både for økonomien og sysselsettingen dette medfører!

Spesielt viktig er godkjenningene siden kommunestyret i juni 2020 vedtok å ta ut et par lokaliteter for havbruk, dette skjedde mot stemmene til Høyre og Venstre.

Du kan lese hele KMD sin avgjørelse her.

For Brønnøy Høyre,

Rune Moe, partileder
Tore Tveråmo, varaordfører
Ørjan Moe, gruppeleder
Janitha O. Singdahlsen, formannskapsmedlem