mandag 7. august 2023

Brønnøy må forhindre digitalt utenforskap!

Den digitale utviklingen går i høyt tempo, og det er lett å falle utenfor. Bruk av tjenester på nett, kommunikasjon med det offentlige og deltakelse på sosiale medier trenger ikke nødvendigvis å være så enkelt. 

Forskning viser at mange eldre er i faresonen for å bli stående utenfor et digitalt fellesskap.

Trivielle operasjoner som bruk av bank-ID, scanning av QR-koder, bruke sosiale medier som Snap og Facebook, kommunisere via Messenger, ja til og med lese lokalavisen på nett kan etter hvert oppleves vanskelig.

Dette ønsker Høyre å gjøre noe med.

I Høyre vet vi at digitalt utenforskap er svært uheldig.  Skal vi leve gode og meningsfulle liv så lenge som mulig, så må vi også kunne delta aktivt i samfunnet. Dette gjelder særlig om involveringen fordrer digitale ferdigheter.

Høyre vil derfor sikre at flest mulig får tilbud om det vi kaller "digital førstehjelp" i Brønnøy. Vi ønsker å etablere et tilbud der de som trenger det, skal få hjelp til å møte sine digitale utfordringer.

I Trondheim brukes biblioteket for å yte digital førstehjelp, det samme kan gjøres i samarbeid med Frivilligsentralen her i Brønnøy også.

Vi må også se på bruk av Servicetorget på Rådhuset som en mulighet. Høyre ønsker også at digital førstehjelp skal vurderes som et valgfag i ungdomsskolen.

Vi tror at ungdom har gode digitale ferdigheter, og at ungdom vil få mye læring både faglig og personlig i møte med de som trenger hjelp for å være "på nett".

Ørjan Moe, Brønnøy Høyre