søndag 3. september 2023

Brønnøy trenger flere attraktive boliger og boligtomter!

Det er trangt på boligmarkedet i Brønnøy.  I forrige kommunestyremøte måtte vi dessverre si nei til bosetting av flere flyktninger fra Ukraina. Det synes vi var leit, vi skulle gjerne sagt ja.

Mangel på boliger er en av årsakene til avslaget. 

Situasjonen er vanskelig også for nyansatte som kommer til Brønnøy, disse vil typisk leie plass å bo før de bestemmer seg om de gjør brønnøyværinger av seg eller ikke.

Fra før er vi kjent med at boligsosial handlingsplan peker på at Brønnøy mangler ca. 80 boenheter for ulike brukergrupper.

Høyre mener derfor at Brønnøy trenger flere attraktive boliger og boligtomter. Skal vi forsterke bolysten og legge til rette for flere brønnøyværinger, så trenger vi flere boliger.

Men vi greier ikke dette alene i kommunal regi.  Det må til et samarbeid med private utbyggere for å skaffe til veie flere boliger.

Høyre har tidligere hatt debattinnlegg om mikrohus, denne muligheten må vi se nærmere på!

Og Høyre har vært en pådriver for positive vedtak i Storgata.  Her er det bygd nytt i nr. 68 (Svang), samt at det er gitt tillatelser for bygging av nye leiligheter i Storgata 49-53, Storgata 33, Jonassen-gården og i Bona-gården.

Det foreligger også spennende planer for Telegrafen som vil løse mange utfordringer.

I forbindelse med byplanen er det viktig å påse at det regulerer nye tomteareal til boligbygging, gjerne med adgang til sjøen.

Vi ser for oss at det er muligheter både på Mosheim/Salhus, i sentrum og ikke minst på Hestøya Sør og Klubbøya. Her vil det være svært viktig med god involvering av grunneiere.

Det er muligheter som Høyre ønsker å gripe fatt i!

Rune Moe, ordførerkandidat for Høyre