lørdag 16. desember 2023

Mer skatt og slutt på gratis barnehage og SFO


Onsdag 13.12.2023 ble budsjettet for 2024 vedtatt i kommunestyret. Brønnøy kommune står overfor økonomiske utfordringer som krever målrettede tiltak. 

Styrking av næringsarbeidet
Vi i Høyre er fornøyde med det enstemmige vedtaket for å styrke næringsarbeidet ved grunnerverv av næringsområder. 

Høyre er et næringsvennlig parti, og det er gledelig å se at særlig posisjonen ble med på vedtaket om å kjøpe næringsområder. 

Hadde vi i Brønnøy sagt ja til mer næring tidligere,  så ville dagens økonomiske situasjon sett annerledes ut.

Bunnfradrag

Dessverre ble vårt og Frp sitt forslag om å beholde bunnfradraget på eneboliger, leiligheter, tomannsboliger og hytte/fritidsboliger nedstemt. 

Posisjonen med Ap og SV fikk viljen sin.  Det betyr økt skattetrykk, og dermed forsterke økonomiske forskjeller som belaster de mest sårbare i samfunnet ytterligere. 

Gratis barnehage og SFO
Forslaget fra Høyre om å forlenge den positive ordningen med gratis barnehage og SFO for tilflyttende familier ble nedstemt. 

Dette kunne ha ført til økt tilflytting og rekruttering, og kunne vært det som var avgjørende for familier som vurderer å bosette seg i Brønnøy. Dessverre ser posisjonen det annerledes, selv om tiltaket ikke koster Brønnøy noe som helst.

Vi trenger flere brønnøyværinger, og det å investere i rekruttering og tilflytting er nøkkelen til økonomisk vekst. 

Brønnøy Høyre står fast ved våre synspunkter både på bunnfradrag, gratis barnehage og SFO. Vi vil fortsette å arbeide for og etterlyse tiltak som sikrer økonomisk bærekraft i Brønnøy kommune. 

Andrea Dahl Larssen
Leif Morten Slotvik
Rune Moe
Ørjan Moe
Tore Tveråmo