fredag 4. januar 2019

Resolusjon fra Brønnøy Høyre om Brønnøysundregistrene og Altinn


Brønnøy Høyre ønsker at videre utvikling og forvaltning av Altinn skal fortsette i regi av Brønnøysundregistrene. Brønnøy Høyre mener at Brønnøysundregistrene er best egnet til å ha en ledende rolle innen forenkling og digitalisering i Norge.
Mange års vellykket arbeid med samordning av over 50 etater innenfor Altinn-samarbeidet viser at Brønnøysundregistrene til fulle har levert på oppdraget forenkling og digitalisering.
Dersom vurderingen er at digitaliseringsarbeidet i staten må samordnes bedre, så er det Brønnøysundregistrene som er best egnet til det.

Brønnøy Høyre vil også anføre at;

ü  Brønnøysundregistrene er det offentlige Norges viktigste og beste redskap for forenkling og digitalisering. Registrene har over mange år levert på oppdraget forenkling og digitalisering. De viktigste registrene og en av de største norske datakildene finnes her.

ü  I tillegg forvalter Brønnøysundregistrene Altinn som er plattformen for digital dialog mellom næringsliv, innbyggere og offentlige etater.

ü  Sammen med informasjonsforvaltning gir dette en infrastruktur for en unik digital samhandling mellom det offentlige, næringsliv og innbyggere. Dette er et reisverk som takket være Brønnøysundregistrenes gode forvaltning har bygd stor tillit til Altinn.  

ü  Brønnøysundregistrene har bunnsolid kompetanse på IT, jus og saksbehandling. Dette gir de beste forutsetninger for å lage innovative løsninger som har gitt store besparelser for alle brukere.

ü  Brønnøysundregistrene rangeres som den 10. mest innovative selskapet i Norge

ü  Brønnøysundregistrene og Altinn har lang tradisjon for å forenkle hverdagen gjennom å levere nye digitale løsninger.

ü  Brønnøysundregistrene samarbeider tett næringslivet. I 2018 vant Brønnøysundregistrene digitaliseringsprisen sammen med Skatteetaten og Finans Norge.

ü  Gjennom mange år har Brønnøysundregistrene vist at de er sterkest på forenkling og digitalisering i offentlig sektor. Brønnøysundregistrene leverer på sitt oppdrag.

ü  Det er anslått 4-5 milliarder i årlige gevinster som følge av den forenklingen som Brønnøysundregistrene og Altinn gjør

ü  Brønnøy Høyre er derfor bekymret for at det vurderes endringer i denne infrastrukturen uten at konsekvenser er nøye vurdert

Brønnøy Høyre mener de ulike signalene om endringer i ledelse av Altinn eller Difi må løses på en annen måte enn å rokke ved Altinns nåværende ledelse og styring.  Videre er det også en sterk trussel mot de ca. 80 kompetansearbeidsplassene som jobber med utvikling og forvaltning av Altinn ved Brønnøysundregistrene.

Brønnøy Høyre ser derfor ingen grunn til å endre på måten Altinn blir utviklet og forvaltet i dag. I den grad noe skal endres, så må Brønnøysundregistrene heller få en enda sterkere rolle som pådriver innen forenkling og digitalisering. For vi er ikke i tvil om at fagmiljøet ved Brønnøysundregistrene er meget godt egnet til akkurat det.

For styret i Brønnøy Høyre,
Rune Moe