tirsdag 30. august 2011

Besøk av Nordland Høyres 1. kandidat

Tirsdag 30.08. besøkte Nordland Høyres 1. kandidat til fylkestingsvalget Oddleif Olafsen  og ungehøyreleder Marius Hansen Brønnøysund. Vi besøkte først videregående skole hvor vi fikk høre om skolens tilbud om toppidrett som programfag for studentene. Dette er et tilbud som er tatt meget godt imot av studentene og av idrettslagene som også nytter ressursene som disse stuntene er som trenere og spillere på lagene. 
Nå er det usikkert om dette tilbudet kan videreføres til neste år siden de ikke har fått svar på sin henvendelse til fylkesrådet for utdanning om ekstra bevilgning for å opprettholde dette i fremtiden.
Nordland Høyres 2. kandidat Margunn Ebbesen lovte å følge opp denne saken opp mot fylkesrådet.
Etter å ha deltatt på næringslivslunsjen til Brønnøy næringsforum, hvor registerbygg i sentrum og kommunikasjoner mellom Br.sund og Sandnessjøen var viktige tema,  gikk turen til Torghatten ASA . Konsernsjef Brynjar Forbergskog gav en presentasjon av konsernet som har ekspandert sterkt de siste årene og nå omsatte for mer enn 3 milliarder NOK i året. Dette har skjedd etter at de på 1990-tallet hadde en grundig strategiprosess hvor de med utgangspunkt i anbudsordningene som ble innført vurderte hvordan de skulle videreutvikle selskapet. Veksten hadde skjedd uten å be aksjonærene om penger.

Forbergskog mente at Brønnøy Høyre og Nordland Høyres engasjement for å redusere reisetiden mellom basebyene Brønnøysund og Sandnessjøen var viktig. Direkteferge mellom Horn og Tjøtta var et godt og realistisk tiltak å gjennomføre men at det da var viktig å sikre gode kommunikasjonsløsninger for  ”mellomstedene” i denne prosessen.
Dette er noe Brønnøy Høyre har svart på i vårt fullstendige program som ligger på www.gladibrønnøy.no
Besøket ble avsluttet med en runde på dørbank før de deltok på nok et godt besøkt medlemsmøte/kandidatmøte i Brønnøy Høyre.

Paul Birger Torgnes
og
Margunn Ebbesen