mandag 29. august 2011

Salhushallen - ett steg nærmere?

Gymsalen på Salhus er fra 1969 og fremstår i dag som nedslitt, upraktisk og lite hensiktsmessig. Salhus skole med sine 462 elever er den største barne- og ungdomsskolen på Sør-Helgeland, og gymsalen er med tiden blitt for liten. Dagens vesle sal tilhører en annen tid, rett og slett.
Mulig innplassering av Salhushallen
Det er mange grunner til at Brønnøy Høyre vil bygge idrettshall på Salhus. Vi tror at Salhushallen vil få stor betydning for mange aktører.



For skolen:
* Perfekte forhold for fysisk fostring, også for SFO
* Ekspansjonsareal ved økende elevtall, skolen kan få areal nok til å bli en 3-parallell
* Fasiliteter for kulturelle aktiviteter som f.eks Rikskonsertene
* Eneste mulighet for å kunne samle alle elever og lærere på skolen

For idretten:
* Økt hallkapasitet i kommunen
* Lettere tilgjengelighet til innendørsidretter for ungdom fra hele kommunen
* Frigjør tid til nye idretter i kommunen; flest med – lengst mulig!
* Åpner for flere idrettsarrangement, også på vinterstid

For nærmiljø:
* Kan brukes til messer; ikke bare av lag og foreninger, men også næringsliv
* Kan samlokalisere annen aktivitet for barn og unge

Salhushallen vil bli et samlingspunkt for både unge og eldre i et lokalmiljø vi ønsker skal bli enda mer aktivt enn i dag.

Hallen vil bidra til å styrke Salhus som en bydel i sterk ekspansjon. Når det samtidig er gode synergieffekter mellom skole, idrett og nærmiljø så er dette et prosjekt som kommer hele befolkningen i Brønnøy kommune til gode.

Brønnøy Høyre går inn for å bygge idrettshall på Salhus. Skal vi få til dette, så må alle gode krefter spille sammen. Det viktigste nå er å få avklart arealet som en slik hall vil kreve.

Gjennom BA har vi sett Arild Aunes lange kamp for å få avklart sin situasjon når Salhushallen skal bygges. Aune, som selv jobbet ved skolen fra 1967 til 1979, ønsker hallen velkommen og har gjentatte ganger etterlyst svar fra kommunen.

Andre naboer er kjøpt ut for å skaffe areal til Salhushallen, og det samme bør gjøres med Aune om kommunen ønsker likebehandling av huseiere som blir berørt av ny idrettshall ved Salhus skole.
Deretter må det fattes politiske beslutninger som sikrer videre fremdrift.

Med Høyre i ordførerstolen vil vi sørge for at bydelen får sin etterlengtede storstue, til glede for barn og unge, tilsatte ved skolen, idretten og nærmiljø for øvrig.