onsdag 24. august 2011

Bygging av heldøgns omsorgssenter NÅ!


Brønnøy Høyre ønsker å tilby gode og verdige omsorgstjenester med høy kvalitet. Alle skal få gode omsorgstjenester, når de trenger det, uansett alder og livssituasjon – og hvor i kommunen de bor.


Omsorgsplanen frem til 2015 som ble vedtatt i kommunestyret i juni er et klart styringssignal som også Brønnøy Høyre stiller seg bak. Høyre har tillit til det gode faktagrunnlaget og til fagpersoner i kommunen som har utarbeidet omsorgsplanen. Denne sier klart at det er en kritisk suksessfaktor å få tilstrekkelig kvalifisert personell ansatt for å sikre et kvalitetsmessig godt tilbud.


Kostnadene ved drift av en sykehjemsplass er mye høyere enn drift av en omsorgsplass da den krever større bemanningsfaktor av sykepleier enn hva en heldøgns omsorgsplass gjør. For Høyre er det viktig å sikre at tilgjengelige ressurser disponeres på en slik måte at en oppnår et best mulig tjenestetilbud for innbyggerne i Brønnøy kommune.


Våre eldre og pleietrengende fortjener den beste omsorg de kan få utfra det behov de har og det vil de få ved å gjennomføre omsorgsplanen slik den nå er vedtatt.


Brønnøy Høyre ønsker at vi heller skal forene kreftene for snarest å komme i gang med bygging av nytt omsorgssenter i Hommelstø, enn å krangle om bygging av et sykehjem som et stort flertall av kommunestyret har avvist.


Paul Birger Torgnes
Margunn Ebbesen 
Kathrine Laukholm