torsdag 25. august 2011

”Voksenopplæring” i barnehagen


Daglig leder Trine Engen viste frem
Kløvermarka barnehage til ordførerkandidaten.

Høyres ordførerkandidat har i dag vært på ”voksenopplæring” i Kløvermarka Barnehage.

Det er 30 år siden Paul Birger selv hadde barn i barnehage og han ønsket derfor en skikkelig oppdatering på området.

Totalt er det 12 barnehager i Brønnøy, 7 kommunale og 5 private. Til tross for dette er det fortsatt mangel på barnehageplasser.

Torgnes får en
innføring i barnehagedrift
Daglig leder Trine Engen sørget for en god innføring i lovverk, pedagogiske krav, finansieringsordninger og andre generelle forhold i tilknytning til barnehagedrift.

I tillegg ble gitt en grundig innføring i Kløvermarka Barnehage sin årsplan og virksomhet, 76 barnehageplasser og ca 20 ansatte. Kløvermarka Barnehage har også helt konkrete planer om å bygge ut for 40 nye plasser. Eierne av Kløvermarka Barnehage har også tilbudt seg å bygge ny sentrumsbarnehage i Brønnøysund etter de kvalitetskrav og standarder kommunen setter.

Brønnøy Høyre er positive til slikt privat/offentlig samarbeid der kommunen stiller kvalitative krav og utøver kontroll med virksomheten, mens private eller andre aktører kan stå for utbygging og drift. På den måten sikrer man et godt tilbud til befolkningen samtidig som knape kommunale midler kan benyttes på andre viktige formål.
Torgnes fikk også møte
barn, foreldre og ansatte

Paul Birger var strålende fornøyd med dagen, som i tillegg til informasjon fra daglig leder også fikk treffe ansatte, barn og foreldre som alle var fulle av lovord om Kløvermarka både som arbeidsgiver og som barnehagetilbud.