lørdag 20. august 2011

Godt sykehjemstilbud til alle!


Høyre er opptatt av at alle innbyggerne i kommunen, uavhengig av hvor de bor, skal kunne ha et kvalitetsmessig best mulig helsetilbud. Vi mener dette er best realiserbart ved å ha ett fullgodt sykehjem i stedet for to "halvgode".

Sykehjem er et sammensatt helsetilbud og er mer enn en seng, det krever tilstedeværelse av kvalifisert helsepersonell. En kommune på vår størrelse vil alltid ha utfordringer knyttet til den bredde og kontinuitet som kjennetegner robuste fagmiljøer.

Samhandlingsreformen, som medfører forebygging og rehabilitering lokalt i stedet for på sykehusene, representerer en stor mulighet til å få et større og kvalitativt bedre helsetilbud i Brønnøy. For å kunne gjennomføre reformen er det avgjørende å ha tilstrekkelige ressurser og kompetanse. Det er derfor viktig å kunne samle funksjoner i et distriktsmedisinsk senter og at dette samlokaliseres med sykehjemmet i Brønnøysund for å få et sterkest mulig fagmiljø, slik at vi greier å både rekruttere og beholde kritisk kompetanse.

Høyre støtter føringene som er lagt i omsorgsplanen som er vedtatt for Brønnøy. Dette innebærer et godt tilbud med forsterket omsorgsbolig/bofellesskap i Velfjord. Dagens tilbud i Velfjord er ikke tilfredsstillende.

Høyre åpner også for utbygging av ordinære omsorgsboliger andre steder i kommunen etter behov.