søndag 21. august 2011

Utvikling av park- og friluftsområder

Brønnøy Høyre vil i neste valgperiode se på utviklingen og vedlikeholdet av de eksisterende grøntområdene som ligger innenfor området fra Laukholmen og helt til Mosheim.

Som i andre sammenhenger er det her på tide at man ser helheten og planlegger fremover.
Det vil selvfølgelig være naturlig først å se på området Svarthopen, men da med en helhetstanke i forhold til bruken av området. Dette betyr å vurdere behovet for alle de som grenser til dette området. Vi snakker da om behovet til barnehager, omsorgstjenesten (sykehjem/omsorgsboliger), næringsområdet flyplassen
og private, men også kommunens øvrige innbyggere som bruker dette til utfarts- og turområde.

Det bør også vurderes å videreutvikle det påbegynte forskjønningsarbeidet i Frøkenosen, og utvide dette til å gjelde området helt ut til Lille Brønnøya. Dette området, som ligger i hjertet av sentrum, har et potensial som bade-/parkområde på linje med de svært populære ”grønne lungene” som er å finne i større byer, for eksempel Bergen og Stavanger. Området Frøkenosen – Lille Brønnøya er et område som er lett tilgjengelig for ulike turistgrupper som kommer hit til Brønnøy og bør derfor fremstå som åpen, rent og attraktivt for kommunens innbyggere og besøkende.

Området rundt ”Valen” må i den neste perioden ferdigstilles, og knyttes sammen med sentrum med en promenade som legges ned mot sjøen.

Gjestemarinaen i sentrum bør rustes opp og bygges ut for å ta imot det økende antall besøkende som kommer sjøveien.

Kurt A. Nilssen
Leder i Brønnøy Høyre