mandag 22. august 2011

Nye lokaler for Brønnøysundregistrene

Brønnøysundregistrene har i dag presentert sine foreløpige utkast vedrørende nye lokaler og invitert lokalmiljøet til å komme med sine synspunkt.

Planene, som anbefaler nybygg i eller utenfor sentrum, viser et investeringsestimat på godt over en milliard kroner og er en gladnyhet for både Brønnøysund og hele regionen.

Når beslutning om nye lokaler skal tas er det 3 hovedpunkt som må vektlegges:
  1. Funksjonalitet som sikrer at Brønnøysundregistrene på en optimal måte kan utføre sine oppgaver.
  2. Vekstmuligheter og fleksibilitet som gjør at Brønnøysundregistrene kan utvikle seg videre.
  3. Utvikling av Brønnøysund som et attraktivt regionssenter.
Brønnøysundregistrene fortjener honnør for den særdeles åpne prosessen de legger opp til, med å invitere hele lokalmiljøet til å komme med innspill.

Brønnøy Høyre har i sitt program for 2011 – 2015 kommet fram til at den beste løsningen for å utvikle Brønnøysund som regionssenter, vil være en koordinert utbygging av nytt registerbygg, kulturhus, konferansehotell og parkeringshus.

Det må legges til rette for flerbruk og fellesfunksjoner i den grad det er mulig og det kan gjerne være flere aktører som står for denne utbyggingen. Vi mener de planer registrene har presentert åpner for en slik løsning.

Brønnøy kommune har som grunneier og reguleringsmyndighet stor innflytelse på utviklingen, og må aktivt engasjere seg i prosessen.

Paul Birger Torgnes
Ordførerkandidat