torsdag 1. september 2011

Brønnøy Høyre støtter omsorgsplanen!

Brønnøy Høyre vil jobbe for snarest mulig å komme i gang med bygging av omsorgsboliger/omsorgssenter i Velfjord. Dette er boliger som er tilpasset orientrings- og bevegelseshemmede og er fysisk tilrettelagt slik at beboerne etter behov skal kunne motta heldøgns pleie og omsorg.

Brønnøy Høyre vil bygge flere sykehjemsplasser i Brønnøysund med økt antall kortidsplasser og avlastningsplasser. Ved å samle viktig kompetanse på et sted vil vi kunne utnytte resursene best mulig, vi vil på denne måten øke kvaliteten på tjenestene og vi vil få en effektiv og økonomisk forsvarlig drift.

Dette er også viktig med tanke på framtidig rekruttering av helsepersonell. Samhandlingsreformen er en stor reform innen helse og omsorg. Det skal satses mer på forbyggende arbeid og all rehabilitering skal foregå i kommunene. Brønnøy kommune jobber også i samarbeid med andre kommunene på Sør-Helgeland for å få et distriktsmedisinsk senter til Brønnøysund. Distriktsmedisinsk senter skal levere polikliniske tjenester, observasjon av pasienter og etterbehandling av pasienter etter sykehusopphold. Brønnøy Høyre vil aktiv jobbe for å få reformen gjennomført . Det er viktig å tenke langsiktig, for å kunne gjennomføre reformen er det avgjørende å ha tilstrekkelig ressurser og kompetanse i kommunen. Det er derfor også viktig å ha et sykehjem slik at kompetansen samles på et sted, det vil gi et stort og spennende fagmiljø som vil gjøre det attraktivt å søke jobb i Brønnøysund.

Det har vært stort fokus på plassering av sykehjem som er viktig og har stor betydning for utviklingen av pleie og omsorg i Brønnøy Kommune. Pleie og omsorg består av så mye mer. Det er viktig med et utstrakt samarbeid mellom de ulike enhetene innenfor pleie og omsorg. Høyre vil derfor se på hvordan arbeidet er organisert slik at kompetansen og resursene blir benyttet på en fornuftig måte. Gjennom et utstrakt samarbeid mellom de ulike enhetene vil vi få bedre utnyttelse av ressursene, økt kvalitet og en effektiv økonomisk drift.

Vi har tatt opp de fleste områdene i vårt partiprogram. Vi har bl.annet hjemmebaserte tjenester, miljøterapitjenesten, boenheter for utviklingshemmede, psykiatritjenesten, og forebyggende helsearbeid.
Høyre ser at de er flere områper som krever økt satsing kan her nevne:
  • Forbyggende helsearbeid: Det er et stort antall barn og unge i Brønnøy med psykiske problemer og adferdsvansker som tilsier økte ressurser i skole, helsestasjon og barnevern i form av økt bemanning og kompetanse.
  • Demensomsorgen: Det er økende antall demente i Brønnøy kommune, vi har i dag lite å tilby denne gruppen . Det er behov for tilbud som bofellesskap, dagtilbud/dagsenter og avlastningstilbud.
Ved å stemme Høyre ved kommunevalget i Brønnøy vil du sikre kvalitet i omsorgen!

Paul Birger Torgnes
Ordførerkandidat for Brønnøy Høyre

Kathrine Laukholm
Stig Arve Høyvik
Listekandidater for Brønnøy Høyre