mandag 5. september 2011

Hjelp! Hvem skal jeg stemme på?

Trine Engen hadde for kort tid siden et godt innlegg i Brønnøysunds Avis der hun stilte flere konkrete spørsmål til de politiske partiene i Brønnøy vedr. barnehager og lærlingeordningen.


Brønnøy Høyre ser svært positivt på at private aktører kommer med konkrete initiativ for å sikre full barnehagedekning i kommunen. Brønnøy har fortsatt lange ventelister og vi kjenner konkrete tilfeller der dette har ført til store problemer for småbarnsfamilier som bor i kommunen, og at potensielle innflyttere har takket nei til jobber p.g.a. at de ikke har fått barnehageplass. Vi hilser derfor 40 nye plasser i Kløvermarka Barnehage velkommen, og at disse får like driftsforutsetninger som de øvrige barnehagene i kommunen.

I Brønnøy har vi i dag 12 barnehager, 7 kommunale og 5 private.   I tillegg til et betydelig antall barnehageplasser bidrar dette også til en god geografisk spredning og til et fint mangfold med flere valgmuligheter. Alle barnehagene skal drives i tråd med barnehageloven av 2005 og forskrift om rammeplan for barnehagenes innhold og oppgaver. Både private og offentlige barnehager må dokumentere sin virksomhet overfor foreldre og kommune. Vår erfaring er at den offentlige kontrollen med private barnehager er vel så god som overfor offentlige barnehager. Det viktigste er derfor kvaliteten på barnehagetilbudet, ikke hvem som driver barnehagene. Ut fra dette ser vi gjerne at private aktører inviteres til å gi tilbud på utbygging og drift av ny sentrumsbarnehage i Brønnøysund, i konkurranse med ren kommunal utbygging og drift. På den måten har vi som politikere muligheten til å velge det beste tilbudet for både barn og foreldre uten at det går ut over mangfoldet.

I likhet med Trine Engen mener vi tidlig innsats virker på alle områder. I tillegg til å være det beste for de som er direkte berørt er det også god økonomi i å kunne sette inn tiltak tidlig nok. Vi vil av begge disse grunnene ha et hovedfokus på dette.

Når det gjelder tilgang på tilstrekkelige lærlingeplasser, særlig innen barne- og ungdomsfaget og helse og omsorg, er dette av vital betydning både for ungdom som ønsker å ta fagbrev og for at kommunen skal kunne sikre kvalifisert arbeidskraft i framtiden. Brønnøy Høyre vil derfor aktivt engasjere seg for at kommunen skal legge til rette for flere lærlingeplasser så raskt som overhodet mulig. Gjort på rett måte trenger heller ikke dette å belaste kommunebudsjettet på noen uforholdsmessig måte, tvert imot.

Vi håper våre svar var konkrete og gode nok til at du klarer å bestemme deg 12. september. GODT VALG, TRINE!

Paul Birger Torgnes
Ordførerkandidat Brønnøy Høyre