søndag 4. september 2011

Høyre og kulturhus(innhold)

Brønnøy Høyre ønsker at det skal være størst mulig aktivitet i kulturhuset i så store deler av døgnet som mulig. Vi synes det er svært viktig å legge til rette for den enorme innsatsen som frivillige legger ned innen idrett, musikk, teater og annen kultur. Derfor mener vi også definitivt at et kulturhus skal benyttes til forestillinger og "showroom" for både kulturskolen og andre kulturaktører.
Vi mener derimot at det er i overkant råflott å benytte en av de dyreste og best beliggende tomtene i kommunens eie til øvingslokaler. Norsk Kulturhusnettverk (interesseorganisasjonen for norske kulturhus) advarer spesifikt mot å innlemme kulturskolen og mener dette er en av de vanligste "tabbene" ved oppføring av kulturhus (Nationen 04.02.11).

For å oppnå høy aktivitet er man avhengig av betydelige driftsmidler og nettopp dette er problemet i blant annet Larvik, Tromsø og Fredrikstad der man sliter med å fylle kulturhusene med tilstrekkelig innhold.
Kommuneøkonomien vår tilsier at vi er avhengig av å få til et privat/offentlig samarbeid som gjør det mulig, ikke bare å realisere, men også fylle et kulturhus med kvalitetsinnhold og mange ulike aktiviteter.

I tillegg vil vårt alternativ også frigjøre sårt tiltrengte midler til andre viktige tiltak som sykehjemsplasser og idrettshall på Salhus. Vi ønsker ikke å bli satt i en situasjon der man må velge mellom eldreomsorg og idrett/kultur. Derfor har Brønnøy Høyre skissert en løsning som gjør oss i stand til å si; Ja takk, begge deler.

Når det gjelder folkebiblioteket mener vi dette bør ligge i nærheten av skolene og de yngste primær- og førstegangsbrukerne.

Tor Åge Olderbakk
4. kandidat Brønnøy Høyre