torsdag 20. oktober 2011

Vi venter og venter

Trine Engen har markert seg som en ivrig politisk debattant i BA. Les hennes siste innlegg her!
Hva skjer i Brønnøysund og hvordan blir det i Brønnøysund etter valget.  Etter en kort men intensiv valgkamp der lovnader, betraktninger, litt skittkasting, under cover aksjoner ble satt fokus på, er det nå mye som tyder på hvem som skal samarbeide, men ikke offentlig gjort hva de skal samarbeide om.

Det er over 1 måned siden valget og vi velgere er ikke klokere, heller frustrerte. Frustrerte over at Senterpartiet og AP muligens finner hverandre etter en sommer og høst med skitkasting om hverandre og egne betraktninger om hverandre over hvor lite de har fått til de siste årene.
Det vi -folk i gata lurer mest på er hva de skal samarbeide om og hvordan. Da jeg i min iver etter å finne ut hva jeg skulle stemme leste jeg av valgprogrammer og leserinnlegg at disse partiene stod langt unna hverandre i store og viktige saker. Det blir som Lisbeth Holand skisserte i BA; to parti med tilnærmet ingenting å samarbeide om uten at de må svelge ikke bare kameler men kamelfarmer.
Senterpartiet har vært taper i dette valget med sterk nedgang og tap av mandater. Men de har allikevel kunnet sette premissene for samarbeidet med Høyre eller AP. Det at de da velger AP som er det partiet de er minst enige med forundrer oss vanlige velgere. Hva er det de har solgt sjela si for?
Jeg nevner innfartsåren til Brønnøysund, plassering av registrene, sykehjem kontra bygging av nytt heldøgns omsorgssenter i Velfjord, nytt kulturhus v hotellet og idrettshall på Salhus. Dette er /var de uenige om. Hva er de nå? Har Ap solgt disse sakene? Dette var de viktigste sakene for partiet under valgkampen og som jeg har brakt i erfaring har vært avgjørende for at folk har stemt Ap.
Politikk er hest handleri og når denne handelen etter hvert viser seg å bare dreie seg om posisjoner og makt, er det med på å skape politikerforakt blant mannen i gata. Og det er dessverre ikke med på å øke engasjementet og valgdeltagelsen.
Noen jeg har snakket med har stemt AP nettopp fordi de ønsker en ny ordfører og valget falt på AP. Selger de da fra seg ordføreren? Hvis de ikke har solgt ordføreren så må de ha solgt sakene. Og hvor er tilliten da i forhold til det de har gått til valg på. Har også fått tilbakemelding på at en del valgte å stemme AP fordi de hadde Roger Stangnes på listen og som følge av at han ble lansert i BA som ny lensmann rett før valget, gav de han til og med dobbel stemme.  Nå ser det ut som også han forsvinner, da han ikke ser for seg å kombinere lensmanns jobb og kommunestyrepolitiker. Synd at han ikke sa dette i samme intervju, slik at disse velgerne slipper å føle seg lurt.
Venter enda i spenning.
Trine Engen.