fredag 4. november 2011

Skryt fra BA

BA-redaktør Anita Gustavsen gir i sin leder den 18. oktober mye ros til Brønnøy Høyre sin blogg, gladibrønnøy.no. Det er åpenheten rundt vår samarbeidsplattform med Sp som imponerer redaktøren. Viktige verdier som åpenhet, ærlighet og innsyn i den politiske debatten trekkes frem.


Naturligvis blir vi glad for slik omtale. Ikke bare fordi rosen kommer fra profesjonelle aktører i mediebransjen, men også fordi det forteller oss at vi har oppnådd våre hensikter med bloggen.

Vi ønsker at du som velger skal få innsyn i den politiske debatten. Altfor ofte har vi opplevd at innsynet er vanskelig å oppnå.

Brønnøy Høyre vil inkludere velgerne i lokalpolitikken. Dette løser vi best ved å ha åpne prosesser hvor korrekt informasjon blir gitt, og du får anledning til å komme med dine innspill. Din mening har betydning for oss. Derfor vil vi vil at du som velger skal komme med ris/ros og innspill til oss.

Vi ønsker at du skal bruke bloggen aktivt; både til å lese informasjon og ikke minst få anledning til å etterlyse informasjon. Bloggen gladibrønnøy.no skal være et naturlig treffsted for den politisk bevisste brønnøyværing, det er vår målsetting.

Vi skal ta velgerne på alvor i hele valgperioden, og ikke bare en drøy måned i hvert valgår. Dine synspunkt er viktig for oss.

For oss er åpenhet viktig, og alt vi gjør skal tåle dagens lys. I lokalpolitikken behandles det saker som angår deg, derfor er det viktig at du som innbygger, bruker og skattebetaler er garantert en åpenhet i debatten. På sikt vil dette styrke lokaldemokratiet.

På bloggen vår innbyr vi til debatt. I valgkampen skrev vi omtrent 50 blogger, og enkelte dager publiserte vi flere blogger. Nå som valgkampen er over, kan det godt være at vi inviterer lokale debattanter til å blogge hos oss, vi får se! Har du konkrete innspill mht utseende eller funksjonalitet, så er vi takknemlige for det!

Det er kraft i sosiale medier. Det så vi svært tydelig da vi la ut samarbeidsplattformen med Sp, og ikke minst det faktiske som skjedde da vi aksepterte Sp sitt krav om å støtte Kjell Trælnes som ordfører. Interessen fra leserne var enorm, og på noen timer hadde vi over 1000 visninger på hver av bloggene.

Bloggen gir oss en unik mulighet til å komme med vår versjon. Dette gjør vi uavhengig av deadline i aviser og mangel på spalteplass i avisenes debattsider. Vi setter rett og slett politikk på dagsorden, på egne premisser!

Allikevel er det viktig for oss å ha et godt samspill med lokalpressen. Vi tror i all beskjedenhet at lokalpressen vil ha stor nytte av bloggen vår.

Lokalpressen kan bruke gladibrønnøy.no som kilde for eget redaksjonelt innhold, og på denne måten gi sine lesere bedre innsikt i ulike problemstillinger.

For ”redaksjonen”,

Tor Åge Olderbakk
Tore Tveråmo