fredag 16. desember 2011

Nytt teknisk driftsbygg til 30 millioner?

Bakgrunn Brønnøy kommune sin uteseksjon for veg, vann og avløp (VVA) ønsker å bygge et nytt teknisk driftsbygg. Dagens bygg er lokalisert i Flyplassveien 3. Det er kommunen som eier selve bygget, mens Avinor eier tomta på snaue 6,5 mål. Festeavtalen ble inngått i 1998 og har en varighet på 40 år.


Hvorfor nytt? Det er flere forhold som utløser ønsket om nytt bygg. Her nevnes; lite uteareal, eksos- og støyproblemer, spredning av funksjoner til andre lokasjoner og utilfredsstillende garderobeforhold. Det er også ønske om å samle alt personell innen driftsavdelingen under samme tak.
Hvor ønskes det nytt bygg? Det pekes på 5 alternativer for plassering av nytt bygg; Biskopholmen, Hovøya, Lenninga, Gårdsøya og Salhus industriområde.

Antatt fremdrift VVA ønsker å velge lokalisering, starter prosjektering og byggeprosessen i 2012 med sikte på at bygget skal tas i bruk samme år.

Høyres holdning Brønnøy Høyre stiller seg avventende til forslaget om nytt bygg til 30 millioner. Kommunen står foran et stramt år, og Høyre ønsker en skikkelig vurdering av saken før vi tar endelig stilling til den. I budsjettbehandlingen valgte Høyre å beholde budsjettpostene, men at vi i budsjettvedtaket fikk inn følgende tilføyelse:

Før prosjektet nytt driftsbygg teknisk besluttes iverksatt skal kommunestyret behandle prosjektet basert på følgende utredninger:
- Framtidig dimensjonering av teknisk sektor og arealbehov
- Konkret utredning av et alternativ med opprusting/utbedring av eksisterende driftsbygg slik at det tilfresstiller alle krav og behov
- Konkret nybygg inkl lokalisering


Ikke avgjort Beslutningen om nybygg til 30 millioner er dermed ikke tatt, dette skal kommunestyret ta endelig stilling til.

Brønnøy Høyre vil ha en teknisk sektor tilpasset kommunens behov, i dette ligger riktig skalering av størrelsen på teknisk sektor. Samtidig er vi opptatte av at også andre virksomhetsområder som helse og undervisning, skal ha ønsket kvalitet i sine tjenester.

Kurt A Nilsen, partileder
Stig Høyvik, leder Driftsstyre II