fredag 27. januar 2012

Kommunestyremøte 25.01.2012

Årets første kommunestyremøte besto av få saker men derimot interpellasjoner og presentasjoner av Brønnøysundregistrene, folkehelseprofilen og ikke minst samhandlingsreformen med tilhørende avtaler. Ap overrasket alle ved å gå mot partiets beste mulighet til å få inn et medlem i styret til Helgelandssykehuset.


Kommunikasjonsdirektør Mette Siri Brønmo, Brønnøysundregistrene, holdt en interessant presentasjon av bedriften og kom med svært positive signaler til et samarbeid om blant annet e-forvaltning. I tillegg pekte hun på at kommunen kunne bidra til rekrutteringsarbeidet gjennom økt tilgang til boliger og et utvidet kulturtilbud.

Folkehelsekoordinator Sturla Ditlefsen holdt en kort presentasjon av resultater fra undersøkelser knyttet til folkehelseprofilen, man vil få en mer dyptgående presentasjon i et senere møte.

Ved Grete Bang sin gjennomgang av avtalene som skal inngås med Helgelandssykehuset HF i forbindelse med Samhandlingsreformen, kom det frem at de tillitsvalgte følte seg urettmessig ekskludert fra prosessen. Brønnøy Høyre er svært opptatt av å ivareta alles interesser i denne viktige saken og ønsker å opptre som en ryddig arbeidsgiver. Høyre fikk derfor protokollført et ekstra punkt i vedtaket som skal sikre at fagforeningenes medvirkning i resten av prosessen.

For øvrig var det mange partier som uttrykte sin bekymring over de knappe tidsrammene man har forholdt seg til både i utarbeidelse av avtalene og kommunestyrets mulighet for gjennomgang av disse. Det ble presisert at avtalene skal evalueres om 1 år og man vil da ha et bredere erfaringsgrunnlag.

Arbeiderpartiet overrasket alle da de gikk mot regionrådets foreslåtte styrekandidat, Turid Næss (Ap), og således ødela for sin beste mulighet til å få inn en kandidat fra eget parti. En kandidat som de øvrige partiene ville støttet. I stedet ønsket konstellasjonen Ap/SV å fremme egne kandidater, Anders Johansen (Ap) og Liv Solli (SV), de øvrige partiene valgte da å stille med Kathrine Laukholm (H).

Områdesjef Stephen Høgeli, VO11 (teknisk), svarte på interpellasjon fra Ragnvald Dundas (V) vedrørende avfallshåndtering og kunne opplyse om at det i 2012 vil bli endringer/innskjerpinger i praksisen for de som benytter Retura. Ordfører Kjell Trælnes svarte på interpellasjon fra Dundas vedrørende snuplass for buss på Laukholmen, som man håper skal være på plass i løpet av året.

Et enstemmig kommunestyre vedtok å delta i prosjektet "Vårres unga - vårres fremtid" som er et initiativ fra Fylkesmannen.

Valg av nytt kontrollutvalg ble utsatt for å gi partiene tid til å komme med kandidater som vil bli godkjent