tirsdag 17. januar 2012

Skarsåsen - bedre tilrettelegging

I innkjøringen til Brønnøysund, ved Skarsåsen,  ligger et gammelt kystfort fra 2. verdenskrig. Anlegget har blant annet en kanonstilling, lyskaster, løpegraver og tunneler. Området passer utmerket for den som vil kombinere både lokalhistorie og friluftsliv. Fra Skarsåsen er det flott utsikt både mot sør og vest.
Området er i dag relativt lite brukt. Sett i lys av folkehelse er det imidlertid svært viktig å legge til rette for økt aktivitet, og ikke minst gjelder dette tiltak som ikke må organiseres gjennom idrettslag.

Høyre tror at Skarsåsen har stort potensial som turmål for skoler, fastboende og besøkende. Skarsåsen har alt som skal til for å bli et godt samlingspunkt. Skal anlegget bli brukt mer, så må det settes i verk flere tiltak;

*         Hogst og pleie av vegetasjon i området
*         Flere parkeringsplasser
*         Benker og informasjonstavler
*         Flytte 60-sonen lengre ut, til sving før avkjørsel til Skarsåsen (når du kommer sørfra)
*         Opparbeide sti med adkomst fra vestside (fra Mosheim Sag)

Særlig sistnevnte tiltak vil være av stor viktighet for å øke bruken av anlegget. En slik sti vil lette tilgjengeligheten for alle brukere, og stimulere til bruk av området uten å være avhengig av bil. For skoler og barnehager vil dermed Skarsåsen bli et turmål som er tilgjengelig på en helt annen måte enn tilfellet er i dag. For Salhus skole kan man tenke seg at området kan brukes aktivt innen gymnastikkundervisningen. Tidligere har det bl.a vært satt ut o-poster i området.

Området er i privat eie, og det må etableres kontakt med grunneiere for å sikre videre fremdrift.

En sti fra vestsiden må ses i sammenheng med forlengelse av dagens gang- og sykkelsti fra Mosheimkrysset. Det må være et mål at det på sikt blir en forlengelse fra Mosheimkrysset og ut til Mosheim Sag. En slik forlengelse vil åpne for mer bruk, men ikke minst vil det gi økt trafikksikkerhet for skolebarn i dette området.

Flytting av start for 60-sonen vil trygge inn- og utkjøring fra området, og være en mer naturlig start på sonen.
 Høyre vil derfor foreslå at det jobbes målrettet med å legge til rette for økt bruk av Skarsåsen.

Årsmøte Brønnøy Høyre 16.01.12