tirsdag 17. januar 2012

LUVA og Basebyene

2012 blir et svært viktig år for petronæringen i Nordland, i og med at planene og betingelsene for utbyggingen av gassfeltet LUVA fastsettes i år.

Luva består av funnene Luva, Snefrid Sør og Haklang. Utbyggingen er kostnadsberegnet til om lag 50 milliarder NOK og vil også kunne legge føringer for framtidige ilandføringsløsninger og utbygginger i området.
For Nordland og Helgeland er det av den aller største betydning at det både i konsekvensutredningen for utbyggingen og i planen for utvikling og drift (PUD) blir lagt føringer som sikrer regionen optimale ringvirkninger av feltutbyggingen.

Brønnøy Høyre vil anmode politiske myndigheter lokalt, på fylke og nasjonalt om aktivt å medvirke til at basene i Brønnøysund og Sandnessjøen blir benyttet både under utbygging og drift. Videre må det legges til rette for framskutt driftsorganisasjon og andre funksjoner som naturlig kan legges til basebyene, både for å sikre regionen ønskede ringvirkninger og for å gi basene en virksomhet og et fagmiljø som vil styrke deres konkurransekraft overfor eksisterende og ny aktivitet i Norskehavet.

Som et ledd i dette arbeidet understreker Brønnøy Høyre viktigheten av at kommunikasjonene mellom basebyene Brønnøysund og Sandnessjøen styrkes i tråd med den prioritering som er gjort av de to regionrådene. Inntil tunnel under Velfjorden kan realiseres, må det så snart det er praktisk mulig etableres direkte fergeforbindelse mellom Horn og Tjøtta. Dette vil halvere reisetiden mellom Brønnøysund og Sandnessjøen, og bidra til å styrke basene og etablering av ett arbeidsmarked i området.

Årsmøte Brønnøy Høyre 16.01.12