fredag 2. mars 2012

Å bære havre til en død hest

Mange millioner til forskjønnelse: Brønnøy kommune har hatt en bred politisk prosess der målet er å gjennomføre tiltak som sikrer sentrumsutvikling. Pakken med tiltak har en verdi på drøye 8 millioner, der kommunens andel utgjør 2,7 millioner.  Tiltaket ble først vedtatt i kommunestyret  i juni 2011.  Senest i Planutvalget den 14. februar ble disse planene stadfestet. Bare Johnny Hansen (Ap) stemte i mot. Havnesenter-kvartalet er utbygd for de neste hundre år. I tillegg har byen merket to somre med byggeaktivitet i området med de ulemper det medfører for næringsliv, befolkning og turister.
Vi i den blågrønne alliansen er opptatt av gode prosesser for å få et godt planverk. Det mener vi så absolutt er ivaretatt her og ser derfor ingen grunn til å utsette dette positive tiltaket gjennom å drøye tiden med ytterligere utredninger bare fordi en er misfornøyd å ikke ha fått gjennomslag for sitt syn i saken.

Dette inngår i planene: Havnegata og fortauet skal heves 40 cm for å sikre bedre tilkomst til Havnesenterets underetasje. Videre skal parkeringsplasser på Strømsneset rustes opp, det blir også beplantning, belysning og utvikling av stedsunike visuelle element. Disse elementene skal inngå i en overordnet plan. Målsettingen er å kunne avslutte fortau og gatearbeidene før sommerferien. Dette er en pakke av flere tiltak som vil gjøre området mer attraktivt og stimulere til større aktivitet. Vi tror området vil bli veldig flott, og til stor glede for alle brukere av byen!

Omkamp her også? Vi merker oss imidlertid Aps holdning til prosjektet. Aps politiske arbeidsform i denne saken føyer seg inn rekken der de forsøker å trenere og innby til omkamp på allerede vedtatte saker. Samme arbeidsform benyttes også når det gjelder sykehjem i Velfjord, fremtidig plassering av nytt registerbygg og ikke minst prosessen rundt kulturhuset.  Vi ser ikke poenget med å kjøre viktige saker som dette inn i et blindspor slik Ap foretrekker. Det er nå tid for å sikre fremdriften, ikke mer forsinkelse med tomsnakk og manglende visjoner.  

Velfungerende lokaldemokrati: Det er et demokratisk problem at Ap ikke har respekt for lovlig fattede vedtak. Arbeidsformen kan i verste fall medføre bortfall av millionbeløp fra interessenter som gjerne vil bidra til en positiv utvikling i kommunen. Velgere som ønsker utvikling og fremdrift må merke seg denne arbeidsformen. Skal lokaldemokratiet samspille godt, så må også Ap i mindretall være konstruktiv. Det å erkjenne politiske nederlag er en god start i så måte.

Oppmøte i politiske, kommunale møter: Mye av lokalpolitikken utformes i driftsstyrer og formannskap. Innflytelse oppnås gjennom oppmøte her, og som innvalgt politiker er man lovpålagt å møte til innkalte møter. Det er derfor svært skuffende å se at enkelte i stedet for å delta i beslutningsprosessen i møtene, prioriterer å motarbeide nesten enstemmige vedtak i ettertid.

Planarbeid: Et velsmurt planarbeid er viktig, og dette vil komme i forbindelse med nybygg til Brønnøysundregistrene. Det er bred enighet om å intensivere arbeidet med den overordnede kommuneplanen, herunder samfunnsdelen og delplanen for Brønnøysund. Når disse planene er ferdige, vil de også bli gjenstand for høringer.


Paul Birger Torgnes, varaordfører (H)
Stig Arve Høyvik, gruppeleder  (H)