mandag 12. mars 2012

Mer involvering, også fra opposisjonen

Bøller?: Anders Johansen slenger i BA lørdag 10. mars mobbekortet på bordet og anklager Høyre for å være bøller. I manko av rasjonell argumentasjon er dette en kjent arbeidsform i enkelte kretser. Vi i Høyre lar oss ikke trekke ned på et slikt lavt debattnivå. I stedet for frontalangrep på våre betimelige spørsmål, bør Johansen være selvkritisk til sin fremgangsmåte. 





Vårt hovedanliggende er deltakelse i lokaldemokratiet og deretter respekt for fattede vedtak. Brønnøypolitikken er ikke større enn at vi alle må bidra etter fattig evne, selv om alle forslag ikke får gjennomslag og blir realisert. Det er svært uheldig at manglende deltakelse og respekt for fattede vedtak erstattes av rene partimøter hvor agendaen tydeligvis er å motarbeide politiske vedtak i kommunen. Lokalisering av Brønnøysundregistrene ut av sentrum er ett eksempel. Aps forsøk på å torpedere tilskuddet til kulturhus er et annet trist eksempel. Aps sin framtreden kunne i verste fall ført til bortfall av 20 millioner kroner fra fylket og at vi dermed hadde vært nødt til å skrinlegge hele prosjektet.



Mer deltakelse: Høyre har svært lange tradisjoner som støtter opp om ytringsfriheten, og ønsker på ingen måte å ”skremme opposisjonen til taushet”. Tvert i mot; det er ønskelig med mer deltakelse. Vi understreker imidlertid at de folkevalgte er pålagt å delta i de fora de er valgt til for å fremme sine synspunkt der. Dette gjelder også deltakelse i det interkommunale utvalget for kulturhus, hvor Stoveland til tross for at hun er enstemmig oppnevnt valgte å trekke seg fordi mandatet strider med Ap sitt program. Gode prosesser med god forankring betinger aktiv og positiv deltakelse fra alle parter, også Ap.



Partiene gikk til valg på ulike program, og velgerne fikk sagt sitt. Den blågrønne alliansen fikk 60 % av stemmene. Til tross for dette klare mandatet fra Brønnøys befolkning, er vi opptatte av et godt samarbeid med opposisjonen. Vi lytter med interesse til alle synspunkter, men ønsker samtidig at vedtak lojalt blir fulgt opp og at det ikke jobbes parallelt med å få omstøtt tidligere vedtak.



Planverktøy: Høyre mener at et godt, framtidsrettet og overordnet planverktøy er viktig å få på plass for kommunen. Planprosessen er prioritert, og i løpet av få måneder vil kommunens tillitsvalgte få framlagt en planstatus for kommunen. Etter dette er det ønskelig at vi i fellesskap kan legge en strategi og prioritere planarbeidet framover på en måte som tjener kommunen og kommunens innbyggere best mulig. Vi håper og tror at opposisjonen vil gi sine positive og konstruktive bidrag her.



Strømsneset: Byutviklingsprosjektet på Strømsneset er i samsvar med gjeldende reguleringsplaner. Det er derfor ingen grunn til å utsette gjennomføringen av en ferdigstilling av trafikk og uteområdene på Strømsneset. For å sikre involvering i utforming er både lokalbefolkning, lag og foreninger og grunneierne invitert til å delta. Det gleder oss også at et stort politisk flertall støtter arbeidet. Det var ikke bare Høyre som støttet tiltaket, man alle unntatt Aps Johnny Hansen. Selv innad i Ap var det representanter som stemte for byutviklingsprosjektet på Strømsneset, de var altså uenige med sin gruppeleder.



Paul Birger Torgnes (H), varaordfører
Stig Arve Høyvik (H), gruppeleder