torsdag 10. mai 2012

Støttekontakter er en ressurs – derfor økt lønn og opplæring!

Posisjonspartiene H, Sp, Frp og V var klar på målet om å øke avlønningen av støttekontakter i forbindelse med budsjettbehandlingen i desember, men vi klarte ikke å finne rom i budsjettmøtet. Det ble da vedtatt at saken skulle bearbeides av rådmannen og fremmes til ny politisk behandling første halvår 2012.


Nå er saken fremmet til behandling og det er med glede vi kan legge frem en positiv innstilling hvor støttekontakter avlønnes etter samme minstelønnssats som for ufaglærte assistenter p.t. kr. 126,56. Støttekontaktlønna på kr. 93,55 har stått uendret siden 01.01.10. Med dette vedtaket vil de få en lønnsjustering hvert år i henhold til tariff forhandlingene. Høyre mener derfor det var riktig å ta timeouten som vi gjorde i budsjettvedtaket i desember, i stedet for å følge Ap sitt forslag om å øke lønna med kun kr. 10,-.

Støttekontakter gjør en formidabel innsats i å øke livskvaliteten for personer som av ulike årsaker ikke klarer å utføre sine daglige gjøremål selv, eller som trenger bistand for å komme seg ut, eller delta i ulike aktiviteter. Ikke minst være forebyggende i den forstand at de bidrar til at personer som ønsker det kan være hjemmeboende lengst mulig.

Våre støttekontakter er en viktig faktor i Brønnøy kommunes tjenestetilbud. De fortjener derfor i tillegg til en anstendig lønn, å få oppfølging og tilbakemelding på den innsatsen de gjør. Støttekontaktene får da muligheten til å videreutvikle seg i jobben for å gjøre en best mulig jobb, og kommunen sikrer seg god kvalitet på tjenesten. I dette er det viktig at brukerens perspektiv også blir ivaretatt. Derfor har vi også tatt med et ekstra punkt i vedtaket om veiledning/opplæring.