fredag 4. mai 2012

Sjå mot nord!

Margunn deltar på Høyres landsmøte i helga. Her kan du lese hennes innlegg:

Det er der det skjer; næringslivet har en sterkere vekst både i omsetning og i lønnsomhet enn landsgjennomsnittet. Mer enn 70 % av eksporten av varer fra Nord-Norge er fra Nordland!


Nordland er Norges største havbruksfylke med omlag en femtedel av den norske totalproduksjon.
Både i forhold til omsetning og produksjon er Nordland et av landets største mineralfylker!
Vi har flere store og viktige havner. Europas største utskipningsanlegg for malm er i Narvik.
Nordland er en av Norges største produsenter av elektrisk kraft, og det er kun ett fylke som har større gjenværende utbyggbart vannkraftpotensial enn Nordland.
- og det beste av alt - folketallet i Nordland øker!

Dette var mye skryt! Ka kjæm no trur dåkker??

Avstandsulempene og avstandskostnadene er den største utfordringen for vår ressursrike landsdel.

Vi har en E6 gjennom fylket som mer minner om en krøttersti :-)

Nordland med sine utrolige muligheter er langstrakt og nettopp det at det foregår produksjon på de fleste større eller mindre steder i fylket, gjør at vi må sikre en mye bedre utbygging av tilførselsveiene til E6, til havner og til flyplasser. Og ikke minst E6 må byggés ut sammenhengende til en standard som gir mulighet for 90-soner!

Det er store etterslep på renovering og ikke minst på nyinvesteringer. Bare i Nordland mangler inntil 10 milliarder for å få løftet både riks- og fylkesveier til et akseptabelt nivå.

Ofotbanen MÅ få dobbeltspor for å sikre transport av varer over Narvik havn.

Dette må Høyre sikre ved at det tydelig vises i vårt program og i våre prioriteringer fremover -  vi må ha et skikkelig samferdselsløft i Nordland, i Nord-Norge ja i hele landet!

Å investere i samferdsel er å investere for fremtiden, som vår fantastiske leder var opptatt av under debatten på tv igår.

Nord-Norge er mulighetens landsdel! La det bli noe mer enn bare klisje!! Sier som Rolf Jacobsen; Det er langt dette landet, det meste er Nord!
Vi har et internasjonalt orientert næringsliv.