mandag 27. august 2012

Margunn - vår toppkandidat til Stortingsvalget


Styret i Brønnøy Høyre hadde en enkel jobb i nominasjonsprosessen foran neste års stortingsvalg, da Margunn Ebbesen heldigvis aksepterte vårt ønske om hennes kandidatur. Vi er svært glade for å kunne nominere en velkvalifisert person med egenskaper som bør gjøre henne til en av toppkandidatene for Høyre i Nordland.


Margunn er en inkluderende politiker som, i tillegg til å være en god representant for sør-fylket og Helgeland, kjenner hele Nordland godt. Hun er også en alliansebygger både innad i partiet og på tvers av partigrensene. Vi mener derfor hun er en soleklar Helgelandskandidat noe hun også var ved siste stortingsvalg og ved fylkestingsvalget i 2011.

Hun har solide kvalifikasjoner med kunnskap om politikk og samfunnsliv på alle nivå, opparbeidet gjennom både sine jobber og frivillige samt politiske verv. Har bred erfaring fra politikk på alle nivå og er både formannskapsmedlem, leder av hovedutvalg i Brønnøy, heltidspolitiker i Nordland fylkesting og har møtt på Stortinget som vara. Margunn er også en ildsjel og bidragsyter innen mange samfunnsområder som idrett, kor, friluftsliv og mye annet.

Det er svært viktig at nominasjonsprosessen ender med en balansert liste for Nordland Høyre som:
•             Sikrer de beste kandidatene til å representere fylket
•             Sikrer representasjon fra alle deler av fylket (sør, midt og nord), som er særdeles viktig i vårt langstrakte fylke
•             Sikrer en balanse mellom kjønn for at den skal være representativ og gjenspeile befolkningen

I Margunn har Nordland Høyre et kinderegg av en kandidat som er særdeles velkvalifisert og derfor klart forsvarer en plass blant de to øverste på lista. I tillegg representerer hun både sør-fylket og sikrer en god og representativ kjønnsbalanse uten behov for kvotering. Vi mener derfor hun er en av de aller beste kandidatene Nordland Høyre kan stille med uavhengig av geografi, kjønn og alder.

Vi håper og forventer at stortingsvalget neste år skal gi oss den første kvinnelige stortingsrepresentanten fra Nordland Høyre på 20 år.