fredag 28. juni 2013

Sentrumsutvikling og registerplassering


Hvor havner nytt registerbygg? Det knytter seg stor spenning til plassering av nytt registerbygg. Et nybygg representerer en investering i milliardklassen, og bygget vil sette sitt preg på utviklingen av Brønnøysund som regionsenter. Statsbygg skal i løpet av 1 – 2 uker levere sin innstilling til NHD, og det er ventet at departementet kommer med sin beslutning i løpet av sommeren.


Ødelegges Schrøderhaugen? Nei, det er ikke slik at et registerbygg i sentrum automatisk vil medføre at Schrøderhaugen vil bli øremerket til registrene. Andre alternativer finnes. Banett sin siste avstemming er strengt tatt noe misvisende; det går fint an å ha registerbygg i sentrum og samtidig bevare Schrøderhaugen. Statsbygg legger stor vekt på grøntarealer i sitt arbeid med nytt registerbygg.
Sterk lokal støtte Det er verdt å merke seg at den lokale handelsstanden og regionrådet støtter en registerplassering i sentrum. Dessuten har næringslivet gitt sin enstemmige tilslutning gjennom Brønnøy Næringsforum.. 
Det samme gjør våre nabokommuner. Siste kommunale vedtak i saken om registerplassering er fra juni 2011, der kommunestyret ønsket en plassering i sentrum. Etter valgkampen 2011 fikk partier som støtter sentrumsplassering ca. 60 % oppslutning. Den lokale støtten er derfor meget sterk. Fra faglig hold har også arkitektselskapet Cubus anbefalt en plassering i sentrum.
Muligheter videre! Brønnøy Høyre ønsker å fokusere på hvilke muligheter sentrumsalternativet gir oss brønnøyværinger. Et registerbygg i sentrum er avgjørende for å få et tydeligere definert sentrum. Vi ønsker å bygge en havnepromenade fra Blomstervika og sørover til fiskerihavna. Det er allerede vedtatt å forskjønne området rundt Strømsneset for 10-11 mill. kroner. I samband med havnepromenaden er det naturlig å ha bru over til Lillebrønnøya og opparbeide et grøntanlegg på nordenden av denne. Det bør også vurderes andre alternativer til havneskurene, her har vi muligheter til å åpne byen mot sjøen.
Mulighetene er mange, og et registerbygg i sentrum vil kunne utløse flere investeringer som utvikler Brønnøysund til et aktivt og livskraftig regionsenter.
Paul Birger Torgnes                            Stig Arve Høyvik
fungerende ordfører (H)                      leder av Driftsstyre 2 (H)